Reklama

Reklama

The Crippled Heaven

  • Tchaj-wan Tian can di que (více)
Tchaj-wan / Hongkong, 1979, 90 min

Obsahy(1)

Dva muži zběhlí v umění kung-fu jsou zrazeni svým mistrem a doživotně zmrzačeni – jeden zůstal bez rukou, druhý bez nohou. (ČSFD)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je největší ULTRA- bizardní kung-fu film, jaký jsem kdy viděl!!! Nejdříve jsem si ho spletl s nudným klasickým SH kung-fu Crippled Avengers / Return of the 5 Deadly Venoms (1978), ale po pomoci dobrého kamaráda se tento super-raritní skvost našel!! A musím všem sběratelům rarit skutečně jen doporučit. Tohle je mazec ... Dva hrdinové vystupující v tomto filmu jsou totiž SKUTEČNÍ mrzáci. Jeden nemá ruce, jen místo pravé ruky takový odporný 30 cm pahýl a druhý zas nemá nohy, ale jakési kostěné skřížené hnáty a chodí po rukou. Navíc jsou ti dva skutečně oškliví, mají skažené zuby a kung-fu umí pramálo. Ale jinak dovedou vzhledem ke svým handycapům neuvěřitelné věci!!! Film však není stavěn na tom, aby ukazoval, co všechno tito chudáci dovedou a co zvládají, ale prostě je to nonstop kung-fu řežba od začátku do konce. V polovině nastoupí nějaký bouchač v bílém obleku a ten je hodně dobrý. Úderné kung-fu bez střihů, perfektní choreografie, prostě mne osobně to jednak šíleně zaujalo a i skutečně bavilo. Stokrát zábavnější než Výše zmíněná volovina. Navíc minimum humoru, spíše takový smutný, prázdný film o pomstě za zmrzačení a hledání společného stylu k poražení mistra (to už je klasika u těchto filmů z Hong Kongu...). Film bych zařadil někde mezi podobné "kung-fu bizardnosti" a rarity, jako je například Chinese Hercules (1973), Soul of Chiba (1977), Five Element Ninja (1982) a další. Ovšem tohle je fakt naprostý vrchol ujetosti. Pro mne jasný plný počet, už kvůli těm chudákům je třeba ocenit, navíc film je super ... ()

Reklama

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné kung fu. Choreografie nic moc. Přesto stojí za shlédnutí (jedno, ale určitě!). Jeden hrdina nemá nohy, druhý nemá ruce – dohromady však tvoří neporazitelného mistra bojových umění. To zní zajímavě, ne? Bohužel je všechno tak laciné a odbyté, že jsem film dokoukal dost znechucený, a vracet se k němu nechci. Klobouk dolů před schopnostmi těch dvou herců, ale tenhle film mohl stavět na netradičně pojaté akci, zatímco nabízí hlavně pohledy na zakrnělý pahýl jednoho a seschlé nohy druhého. Je to tedy spíš smutné. Zvlášť ve srovnání s takovým Master of the flying guillotine, v němž se jednoruký bojovník pere s vkusem, elegancí, ale hlavně nesrovnatelně větší nápaditostí. ()

Pecival

všechny recenze uživatele

Směle můžu konstatovat, že už jsem viděl lecos, ale tohle sem prostě nedával. Jeden bez ruk (s pahýlem), druhej bez noh (s dvěma pahýly) a dělaj kung-fu. No to mě podrž. Při takto pošahaným námětu, bych si ale uměl představit o dost pošahanější bitky než tu lze vidět. Každopádně před hlavními představitely smekám! ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Silná káva, spíš pro fanoušky horroru :) Těžko ty dva mrzáky pokládat za hrdiny a fandit jim, to je prostě nemožné..Možné je ale koukat na to, jako na řežbu dvou hnusáků s menšíma hnusákama, která velmi solidně odsýpá a ani vteřinu nenudí..zato celou dobu stopáže znechucuje v (pro mne) dobrém slova smyslu. 10/10 :D ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama