Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo Brooklyn. Nejdražší parcely. Nejčistší ulice. Ideální místo pro život:-) Zákony Brooklynu se snaží podobně třeba jako Scorseseho Mafiáni pomocí voiceoverů postav žijících v mafiánské čtvrti ukázat organizaci slavné firmy, která si říká Mafie. Jenže k tomu používá postavy, které jsou v hierarchii mafie naprosté nuly, takže je všechno posouváno jen z doslechu (rozhodně nečekejte velké přestřelky) a film se tak zaměřuje na vývoj možná schématických, ale sympaticky napsaných a zahraných postav, ve kterých jsem v některých momentech poznával sebe a své kamarády. Zákony Brooklynu jsou docela příjemná, komorní gangsterka, která se asi nejvíce blíží De Nirovu Příběhu z Bronxu, ale na jeho kvality úplně nedosahuje. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychová snímka o živote troch nerozlučných kamarátoch. Film je vsadený do Brooklynu, ochutený mafiánskym korením, ktoré v chlapcoch, neskôr mužoch zanecháva horkú chuť. Dobre mi padol v úlohe mafiánskeho bosa Cézara Alec Baldwin, ktorý ma utvrdil o jeho hereckej kvalite. Film je vyváženým vyžším priemerom, nesnaží sa predstierať že ide o kultovú "mafiánovku"a milo vám spríjemní voľný večer. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mohu říci jak jsem rád, že jsem nevyrůstal v Brooklynu. I když na druhou stranu si nejsem jistý, nakolik je tento příběh nadnesený a nakolik se může blížit reálným událostem. Každopádně chvílemi mi tento film připomínal jiný podobný snímek Příběh z Brooklynu, zajímalo by mě, jestli se tvůrci nenechali alespoň trochu inspirovat. Ale ve výsledku mám přece jen pocit, že Zákony Brooklynu jsou o něčem jiném nežli výše jmenovaný režijní debut Roberta De Nira, zde totiž touží hlavní hrdina z Brooklynu vypadnout a něčím nebo spíše někým se stát, studuje vysokou školu, po nocích pracuje v místním obchodě a s mafiány se snaží příliš nezaplétat. Do toho zde sledujeme i jeho dva kamarády, jeho vážný vztah se svou spolužačkou, a tak nějak okrajově i válku mafie. Toto je zkrátka atraktivní příběh z atraktivního prostředí a k tomu se sympatickými herci, takže jsem si to docela parádně užil. V hlavní roli se objevuje jeden z mých nejoblíbenějších herců, sympatický Freddie Prinze Jr. a bylo zajímavé ho pro změnu vidět v roli mladíka, který se od mafiánů distancuje, protože v minulosti už jsem ho viděl v roli mladého mafiána (ve filmu Pravidla špinavé hry) a to srovnání je tedy hodně zajímavé. Každopádně i ostatní herci podali kvalitní výkony a celkově hodnotím film jako velmi zdařilý. Je to za čtyři hvězdy. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Brooklyn je asi hnusná čtvrť,stejně jako ta zrnitá kamera v některých částech filmu,ale to odbočuji.Film má 2 hlavní problémy.Tím prvním je obsazení mladých,spíše komediálních herců,do “vážného” filmu.Druhý problém je totiž v tom že tvůrci asi nevěděli který žánr zvolit a tak udělali comedy-drama ! První část komedie,druhá trochu drama.Pokud by to bylo čisté drama,byl větší rozpočet a Alec Baldwin by neměl jenom větší cameo,mohlo to dopadnout dobře…. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o troch kamarátoch, ktorí vyrastajú v talianskej štvrti, takže sa film musí otrieť aj o mafiánsku tému. Má to svižné tempo, sympatickú trojicu hrdinov, ktorých osud ma zaujímal, solídnu dobovú atmosféru 80tych rokov. Len tá mafiánska línia tu je tak nejak naviac. 90% času len sledujeme v TV udalosti okolo Gambinovej rodiny jak sa masakrujú medzi sebou. Skoro to vyzerá jak keby postavy sledovali film Gotti. No a na konci sa ústredné trio do toho namočí trochu viac. Ale napriek tomu, že to jeden z nich odskáče, tak to nepôsobí príliš smutne. Na to má film celú dobu príliš pohodovú atmosféru. Trochu ma mrzelo, že tie súkromné línie postáv neboli intenzívnejšie. Hlavne tá romantická medzi Prinzeom a Suvariovou (to sú šialené priezviská na skloňovanie). Herecké obsadenie mohlo byť kvalitnejšie. Zase na druhú stranu Alec Baldwin miestny ako miestny mafián je dosť nevyužitý. Najviac ma bavil Scott Cann a jeho otrasné obleky a háklivosť na vlasy. Takže síce to nie je taká pecka ako Príbeh z Bronxu alebo Spáči, ale aj tak sa jedná o príjemný nadpriemer. Rozhodne od toho ale neočakávajte nejakú gangsterku, aj keď to napísal scenárista Sopranovcov. 6/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název filmu byl Nailed Right In. (Terva)
  • Název ulice Sign Street je na tabulce vyveden bílou barvou na zeleném podkladu. Film se odehrává v roce 1985, tabulky se zmíněnou úpravou se však používaly až od roku 1990. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Brooklynu v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama