Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (336)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jako horror slaboučké, jako komedie ještě slabší (popravdě jsem se zasmál jen asi u dvou hlášek připosraného starosty), ale pokud tento snímek budu brát jako poctu béčkovým spektáklům 80. let, které byly plné zombíků, červů, sprchových scén, krvavých efektů, mrzkých hereckých výkonů, scénáristické nemohoucnosti skryté za hláškovost, tak mohu s přimhouřením jednoho oka nějaký ten bodík přidat. A co, nakonec je tu přece Michael Rooker, který sice trochu pozapomněl na svou prďáckou formu z dob Henryho, ale na roli slizoidního milovníka má tak akorát slizký ksicht. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám tak nějak rád slizké horrory...Vetřelčím monstrem počínaje, přes Blob až třeba k...slimáčkům. Zmutovaný chlapík připomíná chvílemi doktora z Gordonova Ze záhrobí, pak zase lidskou srostlici ze Society B.Yuzny a k tomu se ještě vybaví StarTrek:Next Generation, kde nejen Borgové mají kolektivní vědomí... Vtipné, rychlé, občas trochu nechutné. Psí mrtvolky i chlapík, z kterého po roztržení vypadne prádelní koš vnitřností, dodávají filmu tu pravou šťávu. I na podruhé neobyčejně milý film na dobrou noc....a ať vás slimáci prohání celou noc! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

1979: Halloween, 1980: Friday the 13th, 1984: Nightmare on Elm Street, ... , 2002: Ring : - tie všetky boli pre slečinky. Teraz prichádza Slither. Slither je tu a veru takým kultom akým sa stali už zmienené filmy sa určite nastane. Film sa smelo hlási k B-čkam a dejom mi pripomenul napríklad takú Larvu (2005). No našťastie to nedopadlo tak katastrofálne. Iba napriek hláškam vcelku sympatických postáv je to zábava. Trailer síce sľuboval väčší masaker, ale to už raz tak býva. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobný typ zábavy mi v tomto roku prinieslo len málo filmov, na porovnanie by som uviedol podobne absurdnú horrorovú zábavičku 'Black Sheep', ktorá však často strácala za týmto experimentom práve v úrovni excelentných morbídnych hlášok, či v brutalite. Tou tvorcovia naozaj naše žalúdky nešetrili a keď sa neraz hneď v zápätí zachvie pod paľbou naozaj dobre trafených vtipov aj vaša bránica, pocity sú v útrobách tela sú naozaj zaujímavé. Každopádne som sa skvele non-brainovsky zabavil, hlavne po úvodnej polhodinke sa to konečne poriadne rozbehne a sliznaté potvory nedajú pokoj až do konca. 75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hledáte hororové béčko se vším co k tomu patří? Tak Slimák je pravá volba. :-) Vtipné momenty střídají momenty nechutné a sem tam narazíte i na nějakou tu lekačku nebo jiný dobrý hororvý prvek. Velmi potěší hudba. Každopádně nesmí se to brát vážně. Tenhle film totiž nemá za cíl vyděsit nebo vám ukázat nějaký teror, ale spíš pobavit + trochu znechutit a to se mu celkem daří. Dát víc jak 3 hvězdičky by bylo nefér vůči jiným dobrým hororům. Jít však pod 3 hvězdičky taky nechci, takže je to jasné. Jo a po titulkách váš čeká malinké překvápko :-D ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Sad World“ od Simona Steadmana. Ve 13. minutě hraje „Every Woman In The World“ od Air Supply. Na konci filmu pak hraje „Baby I Love You“ od The Yahoos. (Duoscop)
  • Starla telefonuje Dr. Karlovi aby se dozvěděla něco o Grantově stavu, hlas doktorovi propůjčil režisér Rob Zombie. (Stocki)
  • Knihy, které čtou dvojčata Jenna a Emily jsou dvě populární knihy od Goosebumps. První s názvem“ "You Can't Scare Me" (vydáno leden 1994) a druhá "The Girl Who Cried Monster" (vydáno květen 1993). Goosebumps je dětská literatura fiktivních románů s hororovou tématikou vytvořená a napsaná kanadsko-americkým spisovatelem Robertem Lawrencem Stinem. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama