Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poctivý, inteligentní, kriminální příběh, který nedělá z diváka blbce a který mě donutil s napětím sedět před obrazovkou a trpělivě čekat na rozuzlení. Přemýšlela jsem, kdo by mohl být ze všech zúčastněných vrahem a říkala jsem, jaký by k tomu mohl mít motiv. Sázela jsem na někoho jiného, ale když se všechno závěru za pomoci slečny Marplové vyřešilo, tak najednou do sebe všechno zapadlo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je celkom klasický, ani sa k nemu nedá nič napísať v rámci nespoilerovania. Snáď len to, že dôležitú úlohu hrá mazanie dverí a samozrejme dedičstvo, to je absolútna samozrejmosť. Inak je to dosť zdĺhavé, hlavne zisťovanie minulosti postáv, to sa rozpitváva neuveriteľne dlho, asi tri štvrtiny filmu, ale mal som pocit, že to trvá dve hodiny. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé díly seriálu překračují únosnou míru uvěřitelnosti. Tento, přestože je hodně zamotaný, mi kupodivu nepřišel přitažený za vlasy. Vlastně ani nevím, kde je ta hranice. Nejspíš je dost subjektivní. Řekl bych, že tady to zachránilo herectví, které prostě postavám a jejich motivům vdechlo uvěřitelnost (Zoeiny perly, živelnost Bunny, výborný opilec Archie, ...). Také výprava, střih a vůbec všechno je jako obvykle na výborné úrovni. Mám tedy jen jedinou výtku. Knihy A. Christie jsem nikdy nečetl, ale neřekl bych že, mohou být tak sexuálně otevřené. Ve všech 3 dílech této série hraje roli lesbická láska a obecně se v nich dost sexuálně haraší (ruka na zadnici). Ubírá to na věrohodnosti filmového zpracování, protože prostě nevěřím tomu, že je to takto v předlohách. I tak jde o jeden z nejlepších dílů s paní Ovečkou a kdykoliv se na něj rád podívám znovu.**** Když už jsem ho viděl potřetí a počtvrté, bylo fajn rozpomínat se na stopy a dojít si k dopadení alespoň z části sám. Summa summarum nadprůměrný díl s velmi pěkným rozuzlením, silnými scénami a velkým množstvím oku lahodících květin, barev a tvarů. Třeba tvarů Sienny Guillory, asi nejkrásnější herečky, kterou jsem v anglických staromilských detektivkách viděl. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášenou vraždu jsem už v minulosti viděl jako seriál a ohromně to na mě zapůsobilo. Základní rozuzlení jsem díky tomu věděl, na druhou stranu některá dílčí ne. Co chci hlavně napsat, je to, že i přes mé určité znalosti to příběhu nic neubralo na napínavosti a originalitě. V tom se pozná genialita Agathy Christie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)

Reklama

Reklama