Reklama

Reklama

Hrůzný přízrak

  • USA Twisted Nightmare

Dva roky poté, co přišel Matthew při velice podivném neštěstí o život, dostane skupina přátel, kteří si z něj ještě za jeho života tropili kruté žerty, záhadné pozvání. Matthewova smrt byla velice zvláštní a naprosto nevysvětlitelná, protože nějaká tajemná síla ho proměnila v planoucí lidskou pochodeň. Jeho tělo nebylo do dnešního dne nalezeno. Ve chvíli, kdy je parta opět pohromadě, dojde k řadě brutálních vražd - jeden po druhém umírají po rukami vyšinuté kreatury... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale hlavně podprůměrný osmdesátkový slasher s typickými hororovými klišé a nudnými až trapnými dialogy. Bohužel těch negativních věcí se zde najde mnohem víc. Co by však mělo být pozitivum je počet smrtí, jelikož se nám tu sejde solidní partička teenagerů. Jenže to kvalitně pohnojí způsoby vyvražďování. Většina smrtí totiž působí strašně komicky a absurdně. Vraha (ikdyž víme od začátku kdo to je a proč vraždí) prakticky první hodinku téměř nezahlédneme (i přesto, že už pár lidí zabije) a i potom to není žádná velká sláva, jelikož vůbec nenahání strach. Závěr to pak celé nesmyslně zabije, k tomu nemám co víc dodat, snad nejhorší hororový závěr, který jsem měl možnost vidět. No jinak film nám zde nabídne typickou osmdesátkovou hudbu, styl oblékání a hára slečen, tak jak se to tenkrát slušelo a patřilo. Jediné menší pozitivum je pár odhalených dam, jejichž přednosti vůbec nevypadají špatně. :) Ještě, že tak, jinak by to bylo na odpad. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Já bych pro to kotě umřela!- Proč ne? A ani to nebude dlouho trvat. Klasický osmdesátkový slasher, který má vše, co si žánr žádá - děvečky se svlékají jak na běžícím pásu, sex je sice hodně soft, ale komu se poštěstí zemřít při sexu naráz i s partnerkou? a mrtvých dostatek. Pravda, některé mordy jsou záměrně ve tmě, jiné mimo kameru, ovšem směrem k závěru je už vidět ledacos - rozervané hrdlo, utržená hlava i pálení obličeje nad rozžhavenými kameny v sauně. A děvečky tu báječně ječí, vlastně nejen děvečky. Skvělá hudba! Dobrá atmosféra. Ocení sběratelé a skalní fandové. -Doufám, že jsi teď v pořádku, zlato.- Uááááá! ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nedocenený nadprirodzený slasher v skvelom prostredí farmy(tuším, že som čítal, že použitej aj v peckoidnom Piatku trinásteho 3), solídne zamaskovaným boogeymanom, krásne skrytom v tme, zopár solidnými kills a cheesy postavami, ale aj to k tomu občas patrí. Aj backstory ujde. Má to ten hrejivý 80s feeling, spojený so spomienkami na kultovú českú VHSku. Rád si to zasa pozriem znovu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu má napadli dva filmy , ktoré sú niečím podobne tomuto. Prvý bol Texaský masaker motorovou pílou a to kvoli killerovi, ktorý sa a to hlavne v tmavých scénach podobal na Leatherface . Druhý bol zas jeden z najlepších slasherov, ktoré poznám a to The Burning a to zas pre zápletku o zhorenom nebožtíkovi a jeho pomste. Film je strašne tuctový a aj keď už bolo natočených päť dielov najslávnejšieho camp hororu o Jasonovi Voorheeseovi a jeho matke, tak tento film si z neho nič zaujímavé neberie. Atmosféra by tu mohla byť, keby sa všetko podstatné neodohrávalo v úplnej tme a aj vraždy boli mimo záber či ako som už povedal v úplnej tme. Je fakt, že tu boli sympatické postavy a aj herečky sa často vyzliekli, ale tá hravosť z iných slasherov mi tu strašne chýbala. Tento killer išiel hned na vec a aj keď boli počuť vreskoty, tak efekt skoro žiadny. Dávam slabé 3* a to hlavne preto, že film nenudí a rýchlo ubieha. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušná kempařská vybíjená o skupině teenagerů, co si vyrazí na odlehlou farmu, aby si tu zalovila, popila a trochu spářila. V místní stodole se však probudí čisté zlo, aby si vybralo svou krvavou daň. Twisted Nightmare si do dneška pamatuju ze zaprášených regálů videopůjčoven, kde na sebe tenhle slasher upozorňoval skrze nádherný lákavý cover. S obsahem už to neni taková bomba, ale pořád je to obstojná záležitost s dusnou letní atmosférou, spoustou povedených vražd, několika obnaženými ňadry a jednou mladou dámou, které se během filmu asi 7x změní účes. Snímek byl nepochopitelně uzamčen v trezoru dlouhých pět let, než byl oficiálně uveden, a to zřejmě z důvodu nepřehlédnutelné podobnosti se třetím dílem Pátku třináctého. Komu to žíly netrhá a má rád 80-kové trashe, bude určitě spokojen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený už v roku 1982, do distribúcie však šiel až o 5 rokov neskôr. (beso74)

Reklama

Reklama