Reklama

Reklama

VOD (1)

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (366)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hůř by tohoto přitroublého potomka Čaroděje ze země Oz a Barbarelly (nebo Robina Hooda a princezy Leily, jak je libo) do světa nevypravil ani Ed Wood. Jenže zatímco jeho filmy byly komicky vážné, Flash Gordon je vážně komický. Párkrát. Podstatná část klábosivých scén už dnes nudí a ty akční jakž takž šlapou zejména zásluhou hudby Queenů. Z dětství, kdy šlo o jeden z mých nejvýraznějších filmových zážitků, si přitom Flashe pamatuji jako scifko znepokojivé, až strašidelné. 60% Zajímavé komentáře: choze, Psema, O*R*I*N, spikey1 ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Tehdy to mohlo být celkem zajímavé scifi. Dnes je to jen přes 30 let stará a neuvěřitelně trapná představa vyspělých technologií a vesmíru. Rád bych tento film nazval jakýmsi pradědečkem dnešních úspěšných fantasy filmů jako jsou bezesporu Avengers, ale to by byla příliš velká urážka. Je to prostě jen stará vykopávka, kterou je dnes lepší nevidět. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $27,107,960Tržby Celosvetovo $47,300,000║ Na úspešnej vlne Hviezdnych vojen sa zviezli viaceré filmy a Flash Gordon nieje výnimka a našťastie dosť podarená, neviem ako by som sa na to pozeral dnes ale určite by som sa aspoň vyžíval v tom čare 80.rokov a hlavne na tých kulisách, absencii počítačových trikov, rutinných hereckých výkonov,... a je vidieť že v tej dobe Amerike výborne vedeli konkurovať aj filmári z Anglicka, stačí popri tom spomenúť aj Scotta a jeho Votrelec zo 1979. Len dúfam že tento film ešte aspoň raz budem mať možnosť vidieť, spomienky na detstvo sú proste fajn. A netreba opomenúť na hviezdne zloženie ako Sam J. Jones v úlohe Flasha, Max von Sydow, Ornella Muti či Timothy Dalton. /80%/ ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Záměrný humor s tím nezáměrným se mísí v tak absurdním koktejlu, že nevím co si o tomhle skvostu mám myslet. Proto dávám neutrální tři hvězdičky, podle nálady můžou spadnou na dvě (děsné triky, trapné dialogy a hnusný Sam J. Jones) nebo se vyšplhat na čtyři (děsně vtipné triky, trapně absurdní dialogy a hnusně roztomilý Sam J. Jones). A pak je tu polštářová bitka dvou polonahých krásek... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ten údajný presah som tam síce nenašiel a nemám ani veľké pochopenie pre casting (až na sexi Ornellu). Ale napokon som si na gýčovú interiérovú výpravu a kostými akosi zvykol. Horšie to je s príbehom, ktorý nemá ani hlavu ani pätu. Vo finále je to aspoň dobrá rúbanica takmer ronako pôsobivá ako v DUNE. A aj keď nie som žiadny SW maniak, som celkom rád, že Lucas bol donútený vymyslieť si vlastný bláznivý vesmír, lebo tento dnes funguje len ako taká raritka. Ale o niečo pozerateľnejšia než podobná wtf klasika VLÁDCOVIA VESMÍRU... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Hodinky, které nosí na začátku filmu Flash, jsou značky Seiko, model 6139-6002. Když se Flash dostane na Mongo, hodinky zmizí. (HellFire)
  • Mike Hodges byl osmým režisérem v pořadí. (HellFire)
  • Režije se mohl ujmout Nicolas Roeg, ale odstoupil kvůli tvůrčím neshodám. Jedním z jeho návrhů bylo vykreslit Flashe spíše jako „metafyzického spasitele“. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama