Reklama

Reklama

Desu pawuda

Recenze (10)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Naprostej mazec!!!!! Tohle je cyberpunk, velice temný, hodně psychedelický, poměrně dost klidný (pravda pár cyberpunkových zběsilostí tu je, zejm. klasické útěky kamery, pronásledující běžící postavu), zádumčivě industriální a hlavně bizarní! Dost náznakový a nejistý děj nás zavádí do neurčeného velkoměsta, kde hlavní postavy sestavy sestoupí do podzemí, obývané...záhadným strážcem, androidem na drátěném lůžku, podzemním znetvořeným lidským druhem a kdoví čím vším. Neustále je přetřásán pojem života a smrti, jednoho bez druhého a naopak. Celý děj se vláčně i dynamicky rozvíjí a divák je čím dál tím víc neklidnější a děsí se toho, co přijde dál. Opravdu, vše se najednou mění, postavy mutují a mají pekelné halucinace, android na lůžku nabývá děsivě neklidného dojmu jakéhosi centrálního mozku...a pak se ještě objeví (resp. otevře oči) něco, co bych nazval snad jakýmsi metafyzickým netvorem...tohle je fakt nehoráznej mazec. Ve chvíli, kdy si myslíte, že se děj ustálil tak vás zase překvapí něco, nad čím jen valíte voči. Ultra šok je teda odzpívání heavy metalovýho songu veprostřed filmu, uff :-) . Vše ale není samoúčelné a harmonicky tvoří jeden strašlivě bizarní celek, který se napoprvé rozdýchává hodně těžko. Po shlédnutí vám v hlavě zůstane spousta otazníků a zároveň taky pocit z dokonalýho filmu. Rozhodně tohle opět řadím k jednomu z nejlepších děl, co jsem za poslední roky viděl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Analogové videopsycho pro pokročilé a náročné...Tak moc hardcore, free, underground, cyberpunk a fuckoff, že už to bylo možná až příliš... Skoro jsem měl dojem, že tomuhle prdnout 5hvězd je vlastně póza. Formálně je to v pravdě dokonalej underground. V praxi to ale není tak koukatelné a strhující jak by člověk čekal..... Budu si to muset dát ještě párkrát abych celý "děj"pobral, ale nevím jestli na to budu mít chuť. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skupina podivných výzkumníků drží v temném podzemí ženu-androida jménem Guernica, který vydechuje smrtící bílý prach. Jeden z věznitelů je tímto prachem náhodou zasažen a jeho tělo začne procházet děsivou, bolestivou proměnou, na jejímž konci se z něj stane odporné amorfní monstrum. Podobně jako se části lidských těl, zvířata a trosky prolínají do groteskní skrumáže na slavném Picassově obrazu, podle kterého je android pojmenován, tak i mutant (jakožto tragický výsledek hazardování s vědou, který je takto srovnáván se zneužitím technologie pro bombardování lidských měst a šíření zkázy) nekontrolovatelně pohlcuje další živé bytosti a okolí. Právě střet lidského těla s technologií, způsob jakým tělo (a s ním duši) ovlivňuje, převáří, jak na něm parazituje a filosofické tázání se po humanitě, která se ztrácí pod nánosem kovu a betonu (nejen ve smyslu fyzické proměny, ale i života v hypermoderní metropoli), se stane ústředním motivem všech japonských kyperpunkových filmů, v nichž jsou jednotlivé obrazy/zvuky a jejich bezprostřední působení na diváka mnohem důležitější než soudržný, na kauzalitě založený narativ. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Cyberpunkovej výplach mozku.Psycho výblitek z japonska krásně ukazuje jaká je tenká hranice mezi odpadem a geniálním dílem.Neskutečnej vizuál tvořenej halucinogeníma scéna a utržkama,podpořený šíleným zvukovým doprovodem,kterej trhá uši.Velkým plusem je naprostá nepředvídatelnost toho-co se bude dít dál.Škoda,že to bylo tak krátký.Tuhle tripózní jízdu bych klidně hltal ještě další hodinu.Nemá smysl to dál komentovat.To se musí vidět a prožít. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Death Powder jako otec japonského cyberpunku leží přesně na hranici mezi geniálním dílem a (rádoby) artovou splácaninou. Zatímco na takového Tetsua je vždy radost pohledět a film je od začátku do konce vyloženě fascinující, tak ze sledování Death Powder spíš rozbolí hlava. Tak jako tak jde ale o jedinečný zážitek, který svým způsobem není o nic míň fascinujícím. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama