Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl, že Lammbert točí Vercingetorixe bláhově(a po zhlédnutí upoutávky) sem se domníval, že půjde o evropský velkofilm. Když se však ukázalo na Imdb hodnocení diváku(2.7), pořád jsem doufal že to nebude tak hrozný a bylo to ještě horší.Hned první scéna mi přišla velmi srandovní(druidové se motají v kruhu). Hudba je hraná otřesnými syntezátori, i když motivy nejsou špatný. Choreografie bojových scén je ubohá a jediný rozdíl mezi pochody vojsk(stejná skvrna) je v tom, že galové jsou modří a římané červení. Je evidentní nedostatek pěnez(natáčelo se v Bulharsku), krajina je pěkná a kamera se to snaží prodat(úspěšně), válečníky z obou stran hrají bulharští vojáci(je vidět, že umějí mašírovat). Pochod legionářů vypadá pěkně pokud si nevšimnete, že jde často o stejný záběr natočený akorát v jiném úhlu(jednomu legionářovi drncne kopí). Scénář je dost děravý(v podstatě se nic nedozvíte), což u autorů dost překvapí a režisér nemá skušenosti(teprve čtvrtý film) sic je zkušený producent. Herci se snaží seč můžou(nejlépe dopadá Brandauer) a je mi jich líto, že musí v něčem podobném hrát. Ono to asi na papíře vypadalo mnohem lépe, rozpočet cca 15 mil. dolarů, zkušení scénáristé a producent, který si sedna na řežisérskou stoličku. Je opravdu smutné sledovat jak můj oblíbený žánr dostavá velice slabá přírůstek. Snad příště. ()

bukowski83 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kterou nepochopíte, ani já ji nepochopil - teď nemluvím o náročnosti filmu, ale o tom jak to někdo mohl vůbec natočit. Jestli chcete vidět jak dopadne dílko, které dokáže stvořit parta filmařů v knihovně, při četbě učebnice dějepisu a nad lahví absinthu, tak neváhejte a vrhněte se na tento skvost! ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Osobně to vůbec nevidím tak tragicky. Film poměrně dobře ilustruje římskou politiku v dobývaných provinciích. Na dobývaném území Římané budovali silnice, po nichž mohli přesouvat jak vojsko, tak obchod. Tím zainteresovali obchodníky a kde jsou peníze, je i zrada. Obratnou politikou uplácení a braní šlechtických rukojmí rozeštvávali jednotlivé kmeny mezi sebou. Takovému soustavnému a hlavně organizovanému tlaku nemohla roztříštěná Galie odolat. Vojensky špatně organizované jednotky bez centrálního velení neměly proti legiím v přímé konfrontaci šanci. Na to Cézar vsadil, vylákal Galy do rozhodné bitvy a Galie byla jeho. To všechno ve filmu je a proto není důvod ho takto ostře zatracovat. Je to mnohem reálnější než nějaký blbý Barbar Conan či podobné fantasy bláboly. Úplně v pohodě 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Uff! Silný zážitok. Po počiatočnom ohromení som si to začal užívať ani nie ako paródiu, ale skôr ako výsledok horečného úsilia snaživých amatérov bez talentu, ktorí dostali do rúk značný rozpočet. Alebo ako film, ktorý po prípravných prácach opustil filmársky štáb a nechal ho napospas komparzistom. Tých tam bolo skutočne požehnane - a hlavné postavy tiež vyzerali, že ich vybrali spomedzi nich. Ktosi tu trefne poznamenal, že herectvo Christophera Lamberta spočívalo iba v jeho nalepených fúzoch a otrasnej parochni. Celok je bizarne nepodarený film, hodný nie Vercingetorixa, ale Asterixových dobráckych a prihlúplych parťákov. ()

MoziMedve odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutné, že nejlépe zpracovaným hraným filmem s keltskou tématikou nadále zůstává Asterix a Obelix kontra cézar... Děj nula, skoky v editech zcela nesmyslné, jakože poslepovaly záběry co zrovna našly. Možná by ten film byl lepší s půl litrem okeny, ale holt jsem neměl, Neztrácejte tímhle vrakem čas a raději si pusťte dokumentární film nebo toho Asterixe. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama