Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr kung-fu a bohatý mladík se rozhodnou vypátrat poklad mrtvého piráta. Jde jim ovšem nejen o samotný poklad.  Režisérem tohoto kung-fu snímku produkční společnosti Shaw Brothers je Liu Chia-Liang. Film vypráví o dvojici darebáků, Chi Ta-po (Alexander Fu-Sheng) a Chau Chu-chi (Chan Chang-peng), kteří chtějí najít poklad mrtvého piráta jménem Chang Po-chu. Nejdříve se jim podaří nalézt Changův dopis – ten vlastní mazaný starý sběratel starožitností, který je sám mistr kung-fu. Z dopisu se dozvídají o zlém knězi Wu Shengovi (Gordon Lau) a podlém pánovi Mo Chungovi (Johnny Wang), kteří zabíjejí každého, kdo se chce alespoň části pokladu zmocnit. Netrvá dlouho a následují divoké souboje ve stylu kung-fu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zlodejíček (Fu Sheng) a čierna ovca bohatej rodiny (Cheung Chin Pang) spoja sily, aby získali vzácny poklad. Na ten má zálusk aj zlý Močung (Johnny Wang). No a niekde medzi je kňaz (Gordon Liu), ktorý chráni poklad a tak sa pobije s každým. V prvej tretine sa buddy duo ešte len dáva dokopy a len tak blbne. Bohužiaľ Fu Sheng ma nikdy nebavil a na Jackieho sa v humore absolútne nechytá. Cheung Chin Pang je úplne nevýrazný a tak sa nedivím, že sa nepresadil. Až keď sa na scéne objaví charizmatický Gordon Liu, tak to začne byť trochu zaujímavé. Ale do nadpriemeru sa to nedostane. V bitkách za niečo stojí zase len Gordon a Johnny. Ostatní len tak tuctovo máchajú rukami a nohami a len výnimočne predvedú nejaký pôsobivejší chvat. Celkovo pre mňa sklamanie. Ale nie príliš prekvapivé. Snaha Shaw Brothers o Jackie Chanovské komediálne kung-fu sa vydarila málokedy. 5/10. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Moc to nepředčilo mé očekávání, upřímě jsem čekal větší pecku, když už tam hrají takoví herci jako Sheng Fu, Chia Hui Liu, Wang Lung Wei,... Do první poloviny filmu se skoro nic podstatného nedělo a spíše šlo o to utrousit nějaký ty vtípky....(což se někdy povedlo). Od druhé poloviny se to konečně trochu rozjíždí a má čím dál tím větší tempo...Poslední bitka opravdu stojí za to..Kdy Fu Sheng a Chan Chang-peng ovládají dřevěné muže, aby zmlátili Wang Lung Weie, který jako vždy hraje intrikána a jeho dceruška je taky hodně povedená...Dále se mi líbili i formace mnichů. Za poslední polovinu filmu si film vytěžil u mě 3 hvězdy. ()

Reklama

Iku75 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je na fotce a obalu dvd Alexandr Fu Sheng tak na ČSFD a v menu filmu není vůbec zmíněný jaký amatér tohle dělá ? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama