Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Škoda jakýchkoliv slov. Oba hlavní aktéři jsou úplně jaloví, scénář je na facku, štáb se ani nestará o to, aby to vypadalo, že je to v Dánsku (české nápisy po budovách, české SPZ atd)! Jako..proč alespoň se lidé nesnaží zainvestovat nějaký čas do nějakého smysluplného příběhu? Tohle vůbec nemuselo vzniknout. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Mohla mít všechno... titul z medicíny, dánského prince v manželské posteli, pěkné bydlení za státní peníze. Kdo by o takový osud nestál? Na scéně se však objevuje protřele zchytračelá a sofistikovaně záludná princezna Kirsten ze sousedního Finska - a ač ze zcela jiné jazykové skupiny, snaží se klofnout prince Edvarda pro sebe. Kirsten využívá mediálního nátlaku, aby Paige vyhodila z královské sesle, nakonec se jí přece jen podaří sympaticky prostoduché americké dívce neznalé lsti a diplomatické přetvářky Edvarda přebrat. Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc, lidské povahy se zde projevují v jejich obnažené podobě. Aha a nakonec první dánská ústava z roku 1240. I historická věrohodnost je dodržena... ()

Reklama

honzic 

všechny recenze uživatele

Opravdu jak Thatcherovka jen s americkými ksichty. Bez nápadu, bez větší myšlenky s praštěným závěrem. Opravdu nepovedené a navíc záběry kamery i celkově se moc nepovedly, natáčelo se u nás na Smíchově, na Dobříši a jinde a hrají si tam na Dánsko, což nelze sežrat, když to znáte. Takže zklamání. Pozitivní je snad jen relativně hezká herečka v hlavní roli. Hodnocení: 25 % ()

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu nejdříve nějakým pozitivem. Je přece skvělé, že američtí farmáři z Wisconsinu mohou na otázku "Co dělá vaše dcerka?" odpovědět: je dánskou královnou. Kdo z nás to může říci? Kdo z nás to má? A navíc, v kolika filmech americké produkce je tolik míst z Prahy a z Dobříše a z jiných částí Čech? Sakra, jak se to mohlo dostat do mé filmotéky? V porovnání s tímto výtvorem, se první díl jeví jako špičkový film. Ale to stejně nemůže nic změnit na mém zcela subjektivním hodnocení. Sladkost zmizela, vtip je ve stálé křeči srážen na zem v epileptickém záchvatu, o ději je lépe se nezmiňovat, vlastně to všechno hodně bolí! Snad ne náhodou zůstal z původního obsazení pouze princ, i když teď už je to plnohodnotný král. A číst ve zdejších komentářích tvrzení, že jde o "Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie, věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc", přivodí záchvat smíchu, který u sledování filmu chyběl. Alespoň nějaký názor! Všechny Popelky, Sněhurky, Nastěnky a ostatní, zde Paige Morgan (Kam Heskin), to mají v každé pohádce chvíli těžké. Odměnou je jim ale vždy krásný a ušlechtilý mladík urozeného původu, zde dánský král Edvard (Luke Mably). Sice se zlé baby Jagy a čarodějnice, zde norský princ Albert (Jim Holt) se svojí dcerkou Kirsten (Clemency Burton-Hill), snaží ze všech sil, ale mohou mít vůbec šanci? Navíc od toho je v pohádkách kouzelný dědeček, zde Paigenin spolužák Jake (Daniel Cerny), aby našel cestu, kterak smazat špatné kouzlo, prokletí a začarování. A aby byl výčet úplnější, nesmí se zapomenout na věrného sluhu Sorena (Jonathan Firth) a královské rodiče (Maryam d'Abo a David Fellowes). A pohádky, zvláště ty americké, mívají dobrý konec. A všichni modráskové z celé Evropy mohou nadšeně obletovat nejkrásnější novomanželský pár. Proč někdo natáčí něco takového? Proč je někdo ochotný dávat na to peníze? Zřejmě se to vyplatí. Já to nechápu.... Ne, nevzdám se pro tebe trůnu! Vzít na ni hůl a hnát jí zpátky mezi brav přes tu velkou slanou louži. ()

lilina133 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nehnevajte sa predsa!!!To bolo niečo strašné. Mám rada jednotku, preto som bola na dvojku zvedavá...Prečo som len taká zvedavá a neodradila ma ani upútavka, síce tá už predpovedala hrôzu rozsahu prírodnej (v tomto prípade filmovej...) katastrofy...A úplný vrchol bolo to, že z prvého film ostal iba herec v hlavnej úlohe, Česká republika a dav z prvého dielu, tak to už je na zaplakanie....Pretrpela som to do očakávaného konca a môžem povedať, že film bol taký hrozný ako ulízaná cestička herca Luka Mablyho v úlohe princa Edwarda... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)
  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)

Reklama

Reklama