Reklama

Reklama

Džurei The Movie: Kurodžurei

  • Japonsko 呪霊 THE MOVIE 黒呪霊 (více)

Recenze (3)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vyprávění pomocí krátkých vignettových segmentů v hororu nemůže nikdy fungovat, pokud jej pohromadě nedrží aspoň jeden hlavní charakter, jasný motiv či něco co by diváky zainteresovalo do děje. S tunou víceméně nesouvisejících charakterů střídajících se po 5 až 10 minutách prostě budovat atmosféra nejde a lekačky, které by při standardním storytellingu možná i fungovaly vyznívají v Ju-rei do prázdna. Málokterý horor dokáže tenhle vypravovací postup prezentovat v zábavné formě a Ju-rei selhal naprosto ukázkově. Povedené jsou jedině liduprázdné lokace nočního města, jejichž záběry mají víc atmosféry než jakýkoliv pokus o horor samotného filmu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ju-rei: The Uncanny je zářným příkladem toho, že použití podobných výrazových prostředků, kterými k obrazovkám přimražoval diváky Ju-On: The Curse, ještě neznamená hrůzyplný zážitek. V deseti kapitolách a prologu, sestavených pozpátku, likvidují rozplizlí statičtí duchové nevěrohodně se chovající lidi. V prvních minutách panuje ve filmu, natočeném za pár šupů rovnou na video, jakás takás horrorová atmosféra, ale jelikož jsou všechny kapitoly na jedno brdo a snaha o plíživý děs v drtivé většině scén selhává, stává se Ju-rei už kolem poloviny otupujícím nestrašidelným slepencem, jenž sahá prvnímu Ju-Onu sotva po kotníky. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Název filmu Ju-rei znamená v japonské kultuře obecné označení pro duchy, kteří za nějakým účelem zůstávají ve světě živých. [Zdroj: Wikipedia.org] (Keisuke)

Reklama

Reklama