Reklama

Reklama

Únos vnuka přivádí Johna Wayna zpět ke své rodině, aby spojili své síly při pátrání.
Stárnoucí texaský dobytkář se dostává do dramatických situací poté, co zločinci unesli jeho vnuka a zranili jeho syna. Farmář se vrací k rodině, od níž se odcizil, aby jí pomohl při pátrání po Malém Jackovi. (HBO Europe)

Recenze (35)

Han22 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se i v roce 1971 dočkal westernu s Johnem Waynem. Ač se to odehrává v roce 1909, je to klišé nejklišovatější, kdy drsný farmář vyráží nakopat zadek banditům co mu unesou vnuka. Kolem sebe má tradiční sestavu spoluhráčů ze starých westernů, je tu jeden zapadlý zpěvák Vinton. A je to tradiční Waynovka, kde nechybí humor, pár bitek a táta, který si pěstmi sjednává respekt u nepřátel i vlastních synů (neříkej mi taťko :D). Jsou tu slušné přestřelky včetně závěrečné osvobozovací akce, Wayne to táhne svým charismatem. A snad poprvé ve westernu mě zaujalo použití moderní techniky (přestože si z ní film dělá napůl legraci) - motorka dělající chaos na skalách, puška s dalekoholedem nebo rychlá moderní pistole se taky hodí. Je to spíše na 3, ale mě ty Waynovky zkrátka baví a rád si nadhodnotím. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Taký slabší priemer,nič viac.A western moc ani nie.Ten automobil a motocykle mi tam nepasovali.Už to nebolo ono.John Wayne má určite lepšie filmy ako tento,ale pozrieť sa to dalo.A okrem toho vypadal nejako unavene,nemal už tu iskru.Gangstri žiadali výkupné za vnuka milión dolárov,čo vzhľadom na dej filmu ktorý sa odohráva v roku 1909 je podľa mňa nereálny.Trochu to prehnali.Myslím tým tvorcovia filmu.V tej dobe to boli neskutočné peniaze.Vo filme sa nájde aj nejaký ten humor,aj keď nie veľa. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ne-westernové rekvizity jako auta a motocykl vem ďas, ale je tu příběh, silný příběh. Příběh o starším muži, bývalém rančerovi McCandlesovi (John Wayne), stále plném síly, kterému desperáti zabili příbuzné a kamarády a unesli vnuka. I když teď už s rodinou nežije, na žádost o pomoc přijel a vydal se stíhat bandu zločinců. Postupně se k němu přidají i jeho synové, které10 let neviděl, a zločince dostihnou. Nebude to však mít jednoduché a to ani se svými dospělými syny, kteří poslušností vůči léta neviděnému tátovi zrovna neoplývají... Charisma Johna Wayna vytahuje tento film do nadprůměru a jeho příznivci si přijdou na své. Navíc: Vnuka, kterého jdou zachránit, hraje ve skutečnosti Waynův devítiletý syn Ethan Wayne, mladšího ze synů pak opět Waynův syn Patrick Wayne. Velký John Wayne má v rukou i režii. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nJUbz_Z35JY ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IF YOU FOLLOW HIM, I'LL HUNT YOU DOWN AND KILL YOU. EVERY MOTHER'S SON OF YOU!!! Drsnější John Waynovka. Tyhle filmy již asi ztratili svou nevinnost po roce 69 díky jatkům v 'divoké bandě' a to je dobře. Spousta krve a siláckejch řečí. Film je dobrej jen konec všechno zabíjí. Akce měla bejt víc akční. Nechápu kde v závěrečné přestřelce vězí James, Michael a Sam když se začne střílet. Měli tam hned naběhnout a střílet jak pominutí. I tak slušný čtyři hvězdy. I THOUGHT YOU WAS DEAD. NOT HARDLY. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Wayne má velmi dobré hlášky, taky -a hlavně- oceňuji, že s vědomím, že v roce 1971 už moc vody s westernem nenamíchají, sázeli na nadhled. Občas ale stejně jsem měl otázky jak jdou dohromady až syrové vyvražďování lidí (vždy ochotně čekající na kulku), a následně pak humor od pronásledovatelů. Film má i zbytečné scénky, střihač rozhodně nebyl ve formě. A jinak John Wayne není spolurežisérem, jen vypomáhal když on měl zdravotní potíže, sám chtěl aby nebyl označen v titulcích (tam ani není). 3/5 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Elmer Bernstein si pri tvorbe hudby k filmu pomohol vlastným skomponovaným materiálom, ktorý použil vo filme Sedem statočných (1960), za čo bol mimochodom nominovaný na Oscara. (beso74)
  • Film vznikal pod taktovkou režiséra Georgea Shermana, blízkeho priateľa Johna Wayna. Táto dvojica sa prvýkrát zišla v 30. rokoch 20. storočia, pri natáčaní westernov pre Republic Pictures. Sherman mal v tom období zdravotné komplikácie a natáčanie v divočine Mexika mu na zdraví taktiež nepridávalo. Počas dní, keď nebol schopný režírovať, zastupoval ho Wayne. Avšak po dokončení filmu trval na tom, aby bol v titulkoch ako režisér spomínaný výhradne Sherman. (beso74)
  • Niekde okolo 56. minúty filmu vytiahne Michael McCandles (Christopher Mitchum) na svoju dobu supermodernú automatickú pištoľ značky Bergmann. (beso74)

Reklama

Reklama