Reklama

Reklama

Cahill, U. S. marshal

Trailer

VOD (1)

Šerif J.D. Cahill jede do malého texaského městečka, aby zjistil, že tam byla vyloupena banka, šerif i jeho zástupce zavražděni a ve vězení čekají čtyři vězni. Dva z nich Fraser a Brown, jsou cizinci, ale ty druhé dva zná velmi dobře. Jeden z nich je Struther, který pracuje na jeho několik mil vzdálené farmě a druhý dokonce jeho vlastní syn, sedmnáctiletý Danny. Ten mu vypráví, jak se nechali s Billy Joem přemluvit k účasti při vyloupení banky. Cahill ví, že ač nikoho nezabili, podíl na loupeži z nich nikdo nesejme. Společně se stopařem a Dannym se vydává po stopách ostatních lupičů, aby je dopadl, zabavil jim uloupené peníze a zbavil syny, alespoň částečné viny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Dale 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch vyklepaných chlapčisk, ktorí rebelujú proti otcovi šerifovi tým, že sa zúčastnia bankovej lúpeže, pri ktorej sú zastrelení dvaja strážcovia zákona, pôsobí asi tak realisticky ako monzúnový prales na Sahare. Navyše film nemá absolútne spád, len sa tak vlečie odnikiaľ nikam, až do predvídateľného konca. Výstrelov tu vždy treba aspoň päť, aby niekto konečne zomrel, čo je tiež dosť otravné. A ani Wayne tu už vo svojom pokročilom veku nepôsobí ako neohrozený hrdina. Toto moc nevyšlo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +John Wayne, ostatní postavy, hudba, napínavý děj, zajímavý příběh -hudba v poslední třetině trošku ztrácí/// Řekl bych, zasloužené 4*, po celou dobu mě film bavil a výjimečně mě obvzlášť zajímalo, jak to nakonec dopadne. Těžko říct co je na filmu nejzajímavější, když pominu dobrou hudbu, tak mě asi nejvice oslovili postavy chlapců a stále chrasimatický J.W. pro kterého tohle byl v podstatě poslední klasický western. Sice bych si asi film v brzké době nezopakoval, určitě to však nebyla ztráta času a jako výchovný film může posloužit dobře./// Celkem 73%/// ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Méně významný western se stále charismatickým Johnem Wynem v roli Cahilla - tvrdého stíhajícího šerifa a zároveň otce nestíhajícího výchovu svých dvou dospívajících synů. Celý film se točí kolem pátrání po vinících bankovní loupeže, kterého se zúčastnili i šerifovi synové ovlivnění gangstery vedenými Abe Fraserem (George Kennedy) a svým vzdorem k zaneprázdněnému otci. Když při přepadení banky dojde k zabití otcova přítele šerifa, začne jít do tuhého. Šerif Cahill se stopařem polovičním indiánem chce najít vrahy a lupiče co nejdříve... Zpočátku má film slušné tempo (suše strhující úvodní scéna, kdy šerif při zatýkání zastřelí pět pobudů), ke konci však snímek začíná zpomalovat při řešení rodinných problémů. Na western s Johnem Waynem je však radost se podívat, zde není jen tvrdým mužem, ale i svérázným rodičem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qDQziVMWSQY ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Andrew V. McLaglen, John Wayne, Elmer Bernstein. Tohle tvůrčí trio opět potvrzuje sílu své individuality a že jejich společná práce přináší rovněž sladké plody v podobě zdařilých snímků ad hoc westernů. Příběh tohoto počinu je okořeněn rodinným zázemím hlavního hrdiny, jenž na své potomky nemá čas, neboť se mu jeho práce stala životním posláním a snad i posedlostí. Ratolesti tak mají možnost sklouznout na špatnou stranu, což dodává filmu ten pravý šmrnc. Potěší nejen herecké výkony a prostředí, ale i hudba. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ John Wayne v klasickej polohe nedobytného, neotrasiteľného kovboja (zo šerifskou hviezdou) a aj po x-krát ma to sním v tejto polohe bavilo. Nikto si na neho nevystane, každého dá primerane do late, vysype pár hlášok, dobieračky nemôžu chýbať. Dejovo určite dobre vyskladené, zauzlené, má to svoje napätie aj vyhrotené scény. /75%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná scéna sa kompletne celá natáčala v štúdiu. (m.a.t.o.)
  • Film sa snaží pôsobiť protirasisticky v reakcii na pokračujúcu kritiku neslávne známeho rozhovoru Johna Wayna (J. D. Cahill) z mája 1971 pre časopis Playboy Magazine. Avšak jediný afroameričan, ktorý si v ňom zahral - Vance Davis - je v záverečných titulkoch uvedený ako Negro. (m.a.t.o.)
  • John Wayne (J. D. Cahill) neskôr prehlásil: "Nebol to dobrý film. Potreboval lepší scenár a o trochu lepšie spracovanie." (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama