Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bostonský lekárnik Tom Craig prichádza do Sacramenta, kde sa dostane do konfliktu s miestnym politikom Brittom Dawsonom, ktorý od občanov vymáha peniaze. Dawson obviní Craiga, že otrávil lieky, ale Craigovi sa podarí zachrániť počas Zlatej horúčky...Trochu atypický western, v ktorom už ale Wayne stvárňuje jednu zo svojich typických kladných postáv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

sud 

všechny recenze uživatele

Tento western mě prostě zklamal. Od začátku do konce. Místo toho, aby se řešily nějaké westernové zápletky se zde buď hledá lék proti otravě, či dlouhé dialogy o ničem. John Wayne tu nemá roli svého klasického tvrdého westmana, vojáka a ani romantického srandistu, ale obrýleného lékárníka. Tato role mu moc nesedí. Ale i tak jsem film bez potíží dokoukal a nelituju toho že jsem ho viděl. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sledujeme trable Toma Craiga, který přijel z Bostonu do Sacramenta otevřít si lékárnu. Samozřejmě hned zkraje pomůže dámě v nesnázích, čímž nasere jejího boyfrienda a vytvoří se tu hned dva milostné trojúhelníky :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Western - newestern, kde je sflikované všechno možné, ale nic není pořádně dotažené. Dost zápletek vyřeší pouhá náhoda, jiné upadnou v zapomnění (to fakt nikdo neřeší, že hlavní padouch násilím a vydíráním získává pozemky?) Hlavní hrdinka je úžasně nesympatická. ____ Pro mě jediný zajímavý motiv byl chlapík, který si místo úporných bolestí zubů našel manželku, která svou povahou dokázala jakékoliv dentální problémy hravě přebít. /10. 9. 14./ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický western, jde spíš o drama z prostředí Divokého západu, kde nelze očekávat dechberoucí honičky na koních, přestřelky, při nichž umírají kvanta lidí. Snímek se zabývá charaktery postav a občas přinese nějakou akci. Samozřejmě, že zub času je tu znát. Tentokrát nemohu dát více jak 4*. Za pochvalu však rozhodně stojí Wayne a hudba. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

John Wayne jako gentleman z východu na divokým západě otevírá lékárnu. To se ovšem nelíbí tomu všivákovi Dawsonovi, protože jeho křepelka Lacey se do něj zabouchla a tak se snaží všemožnými prostředky Bostona vymazat ze Sacramenta. Dokonce kvůli tomu zabije i místního kořalu. Barman určitě plakal několik dní, ale jak už tomu bývá v těhle filmech. Konec dobrý všechno dobré. Jediný kde Boston podle mě udělal chybu bylo, že neodjel s krásnou Ellen a šel pomáhat nějakejm pitomcům co chtěli zbohatnout na rejžování zlata. Ti stejní lidi co se ho napřed snažili pověsit. Tfuj. Mor na ně!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • John Wayne zde hraje lékárníka. Ve skutečnosti jeho otec byl lékárník. (Mol)

Reklama

Reklama