Reklama

Reklama

Blonde Cobra

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1963, 33 min

Režie:

Ken Jacobs

Obsahy(1)

Tento černobílý experimentální film sestříhal v roce 1963 režisér Ken Jacobs ze záběrů, které v předchozích několika letech natočil významný představitel newyorského avantgardního umění Jack Smith společně se svým spolupracovníkem Bobem Fleischnerem. (ČSFD)

Recenze (6)

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti psychicky narušeným osobám, ale myslím si, že by mali byť zavreté v miestnosti v kazajke, s náležitou odbornou pomocou. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, podobné filmy asi opravdu nikdy nepochopím. Nulové hodnocení jsem snad ještě nikdy nedal, ale tady nemohu jinak. Tohle nemá ani formu, která by mě čímkoli zaujala. Jack Smith je pro mě naprosto nezajímavý a spíše iritující člověk, který měl talent, jež já jsem nepochopil. Stejně jako film, který nemá co říct. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

0,5   "I pulled out the other boy's penis and burned his penis with the match."   Tento údajný kult a jeden z "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete", je iba chaotickou somarinou, navyše poriadne stupídnou, akoby ho stvorila nejaká banda ožratých puberťákov. Jeho obraz je otrasný, takže keď zmizne a nastane úplná tma (čo sa našťastie deje často), je to paradoxne úľava. Do toho ešte ten príšerné kvílivý hlas "vyprávača", ktorého klapačka sa takmer nezastaví a ktorý trepe také nezmysly, akoby blúznil pri vysokej horúčke.  "I don't know if this makes sense to you." ()

JimiH odpad!

všechny recenze uživatele

Spolu s Flaming Creatures kandidát na nejhorší (ne)film historie kinematografie. Jack Smith je natolik protivný člověk a jeho průpovídky taktéž... takhle to vypadá, když se úlet zfetovaného homosexuála zaměňuje za avantgardu. Ale své místo ve filmovém kánonu už tento snímek má... ale vážně si ho zaslouží? ()

Harakiri13 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jednoznačně ten nejhorší "film", který se nachází na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.  0/10 ()

Reklama

Reklama