Reklama

Reklama

Mazaný blázen

(festivalový název)

Obsahy(1)

Film rozpráva o dospelom mužovi Thomasovi Caminosovi (Facundo Luengo), ktorý žije so svojou babičkou v priemyslenej časti Buenos Aires. Jeho život sa však nevyvíja podľa plánu. Hoci má priateľku Anu, zamiluje sa do Almy a tak začína Anu ignorovať, hoci s ním čaká dieťa. Keď však prídu aj finančné problémy, zapletá sa do obchodu s drogami a to celú situáciu len a len zhoršuje. (iwko)

(více)

Recenze (3)

Murrro 

všechny recenze uživatele

Thomas? Čo ak sme aj my symbolmi? Vieš... korytnačka, šípky, lajny, husle, nedeľa, porušovanie kdejakých (filmárskych) pravidiel... Čo ak? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hmm, ten Sapir asi nebude velký myslitel, ale spíš nápadité, neposedné děcko. A chce aby si toho jeho divák, každý divák, všiml. A tak v rytmu různých zvuků střídá záběry, používá kontrastního materiálu a osvětlení, nechá herce přehánět, jak kdyby se ještě nacházel v němé éře, používá mezititulky, jenže s ideogramy, sází výraznou symboliku, jak ho napadne (hebrejštinu, zatmění slunce), volí velevýraznou stylizaci. Funkčně používá narušení zažitých filmových pravidel. Rozřízne třebas okrajem záběru postavu a ozvučením sdělí, co se děje v nezabrané půlce. Používá groteskní nediegetické vsuvky (dealer s narkomany a k nim běžící policista jsou přirovnáni ke kulečníkovým koulím, skupinka je v trojúhleníku, strážníka představuje bílá koule - rozstřel). Dialogy redukuje na výměnu hesel. Banální příběh podává tak hravě, že se člověk musí bavit. Silné ****. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Odzbrojujúco a nad vecou. 2 roky nakrúcania a 7 mesiacov v strižni ako zhmotnenie toho najfarebnejšieho čiernobieleho sna, aký som videl za posledné roky. Je nedeľa, 4 hodiny popoludní a ja už mám dobrú náladu...všetko je otázkou prístupu, že ?! ()

Zajímavosti (1)

  • Cena: MFF Havana 1996: Cena FIPRESCI. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama