Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V celém Pacifiku zuří 2. světová válka a velitel americké ponorky Thunderfish, poručík Duke E. Gifford (John Wayne), bojuje se svými torpédy za slávu vlasti. Evakuuje děti z ostrovů obsazených nepřítelem a dohlíží na vývoj torpéd v Pearl Harboru. Je to zkušený námořní důstojník, ale také citlivý muž, na nějž doma čeká milující žena. Technickým poradcem tohoto dobrodružného thrilleru, který vás vtáhne do děje jako byste sami pluli pod hladinou oceánu, byl víceadmirál Charles Lockwood, velitel amerických ponorek v Pacifiku za 2.světové války! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T WORRY ABOUT HIM, THERE'S A LOT OF GOOD SAILORS BACK THERE FOR HIM TO TAKE CARE OF! John Wayne mě teda v tomto filmu docela zaskočil. Je tady za hrozného dobráka a své mužství naplno ukáže až na konci filmu, kdy dostane do ramene zásah z leteckého kulometu Zera a místo ošetření si jde lehnout do postele. Z něčeho takového se přece stačí vyspat, no ne? Škoda, že zde Johny nebyl víc drsný ve svých proslovech a jednání s Mary Stuart. Díky tomu ve filmu uvidíme spoustu cukrového patosu. Hold starej dobrej John by hned ze startu filmu narval jeptišky do torpédových komor a nechal vypálit, děcka by dostali člun a museli by si poradit. Žádný ztrácení času během mise. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ešte o čosi patetickejšie než Sands of Iwo Jima, ničím nevybočujúce zo schématických radov amerického vojnového filmu v povojnových časoch. K hrdinom sa dostaneme ľudsky, z odľahčenej roviny, vo vojenských akciách, skrátka všetkými dostupnými prostriedkami. Budem sa tváriť, že je to akože reálne možné. Dej je ináč celkom plynulý, pozerateľný, nemá systémové zádrheli. Najzaujímavejšia a najdoslovnejšia pasáž je romantická linka okolo trojuholníka John Wayne, Patricii Neal a mladého brášku, kedy sa vojnou nemusíme vôbec zapodievať. Akurát ale ten samotný vojnový dej je stavaný do tradičnej kostry a nemá šancu preraziť ďalej, než len k patriotistickým cieľom. A taký cieľ ja ako divák nemám. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nadprůměrná válečná záležitost, neboť dobře ukazuje jak válku v oceánu, tak i osobní život hlavního hrdiny, jeho ženy a jejího nápadníka, tudíž tu není nouze ani o milostný trojúhelník. Dále mne zaujala hudba, herecký výkon Johna Waynea a charakter jeho postavy, zobrazení přátelského pouta mezi vojáky, ale i rivality v boji o ženu. Nalezne se tu prostoru i pro humor, který dobře odlehčí jinak závažné téma. Je jasné, že efekty jsou chabé, ovšem to je pochopitelné při pohledu na rok vzniku. Jediné, co snímku chybělo, bylo větší napětí, avšak ke konci i na něj došlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten úvod s dětmi je výborný, škoda, že netrval trochu déle, protože to mělo potenciál, to by se mi líbilo, kdyby toho bylo víc. Ale ona i ta romance v tomhle válečném dramatu, který není moc krutý a ani dramatický, funguje docela dobře. Já vím, že jsem na Duka ujetý, ale on prostě povznese i celkem obyčejný film. A navíc si vybral nebo mu vybírali skvělé partnerky. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Hlavná postava Duke E. Gifford ako John Wayne nie je vo filme poručík, ale má hodnosť majora (lieutenant commander). Mám rád filmy o ponorkách, ale tento bohužiaľ rád nebudem mať... dokumentárne zábery, ktoré doplňujú akčné scény mi vadili a niektoré sa aj opakovali, na ponorke sa pofajčievalo všade... na mostíku, v dôstojníckej jedálni, na ubikáciách posádky... a to je divné, kedže kyslík museli vyrábať pri plavbe pod hladinou a že sa nebáli že im tam niečo vybuchne... napr. taký peroxid vodíka. A ten milostný trojuholník, by tam tiež nemusel byť... úplná zbytočnosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Veľká časť filmu sa odohráva na palube ponorky triedy Gato. (westerns)
  • Natočené takmer celé v štúdiu. (westerns)
  • Vojnový film, ktorý na ponorke námorníci sledujú, sa volá Smer Tokio (1943). (majo25)

Reklama

Reklama