Reklama

Reklama

Bijou (Marlene Dietrich) přijíždí na ostrov Boni Komba, kde již dříve pracovala jako zpěvačka v místním baru 'Sedm hříšníků'.  Hned při vyloďování se střetne s poručíkem Danem (John Wayne), se kterým si okamžitě padnou do oka. Bijou v baru získává své staré místo a narazí zde na svého starého známého pana Antro (Oscar Homolka), který je poněkud žárlivý. Bijou po večerech zpívá pro námořníky a jednoho večera zde narazí i na Dana, se kterým se později začne vídat. Toto jejich přátelství přeroste nakonec v lásku, která jim ale není souzena. (Mol)

(více)

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Každému chlapci by měla jeho matka říct: "Nikdy si neber holku, co zpívá po barech pochybné pověsti, chodí oblečená jak vánoční stromeček a má namalované obočí pět centimetrů nad tím původním, vytrhaným." Námořní důstojník zřejmě takto pečlivou matku neměl, takže když potká světem a ložnicemi velmi protřelou Marlene Dietrich, je zaděláno na průšvih jako hrom. _____ Film je vystavený epizodně, přičemž snahou bylo, aby každá epizoda končila vtipnou pointou. Což se podařilo snad jen ze třiceti procent. Zbyl z toho roztříštěný snímek se zajímavou ústřední dvojicí, ale taky rozlítaným dějem a chaotickou atmosférou od frašky po melodrama. ___ Aspoň, že ten konec má logické vyústění a je pro všechny zúčastněné nejlepší možností. /18. 8. 14./ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tentokrát působila Marlene Dietrich půvabněji než v jiných filmech. Seven Sinners je příjemná oddechová komedie, u níž se sice příliš nenasmějete, ale příjemně si u ní odpočinete. Prvky dramatu pak zabraňují lacinosti snímku. John Wayne je tu ještě mladý švihák, což vždy zaručuje dobrou zábavu. Uniformu umí nosit dokonale a padne mu stejně dobře jako ikonický klobouk, košile, popř. vesta, šátek na krku a jezdecké kalhoty. :) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Marlene jakožto dcera vojáka nikdy neplakala. Tímto filmem dokázala zúročit svůj první americký comeback a přáním "Taťko, kup mi to." spojila své síly s Johnem Waynem. Z trojice šlágrů I Can’t Give You Anything But Love, I’ve Been In Love Before a The Man’s in the Navy se stal nesmrtelným jen ten prostřední, ale výtečné byly všechny. Na mě při každé repríze udělá největší dojem převlek Marlene za námořníka a její ostrý jazýček. Tohle je přeci jenom děvče, kvůli kterému bych se plavila od jednoho přístavu ke druhému. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem se lekl, že Wayne tady bude hrát takovýho stydlína, když se mu podlamovali kolena vždycky, když byl s Dietrich a když se mu všichni v baru smáli a místo toho aby si našel největšího chlapa a vymlátil mu zuby, tak tam jen stál. Naštěstí s tím jak ubíhal děj mu narostli chlupy i tam kde dřív nerostli a stal se z něho ten chlap kterýho známe. Závěrečná rvačka v baru kde každej z každýho chce vybít duši je to co od filmu s Waynem a Dietrich očekáváme. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem Marlene Dietrich,ktorá má také isté iniciály ako ja a nielen preto,ale najmä pre dokonale koncentrovaný sexeappeal,pôvab,šarm,vzrušenie... John Wayne absolvuje rýchlokurz ako sa postarať o svoje dievča Bijou,po ktorej ide Antro(Oskar Homolka),nechutný bastard(myslené táto postava),ktorý vrhá nebezpečne rýchlo nože,že poručík Brent natrafil na neoblomného človeka,kde sa pripravuje záverečná bitka v bare,pričom Bijou má domáceho telesného strážcu,ktorý by s ochotou za ňu položil svoj život,a kto by sa neobetoval? MARLENE ma zatiaľ nesklamala a pochybujem,že niekedy sklame? KINEMATOGRAFIU v žiadnom prípade nesklamala,ktorá by prišla o jednu osobnosť svetového filmu s nemeckými koreňmi,že narodiť sa do tejto doby nehrozí,t.j existujú výnimoční umelci,ktorí sa mohli narodiť presne do tej doby,v ktorej excelovali,a to nie je prípad len tejto dámy... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama