Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborně zpracované a věrně vypadající postavy, nářezové souboje, dynamická hudba, Luke Goss, Kelly Overton a potěší i hlavní hrdina, je tu jakýsi příběh -špatně natočený akční úvod, prvních deset minut toho není moc vidět a je to hodně zmatené/// Popravdě herní žánr "bojovka" nebo-li bojová hra je dlouhodobě na vymření. Pro PC hry to platí dvojnásob. Proto je potřeba ocenit, že se filmaři snaží převést na plátno každou hru, chcete-li herní sérii. (Mortal Kombat, Dead or Alive, Street Fighter a teď už i Tekken, už chybí jen Virtua Fighter). Občas filmaři těžce ujedou, tentokrát se jim to ale nadmíru povedlo. Přenesení Tekkenu do film je velice věrné. A teď nemám na mysli jen postavy, ale i bojové kulisy a prostředí ve kterém se souboje odehrávají. Jednotlivé duely si tu může divák pěkně vychutnat a jediné co zamrzí, že "turnajový pavouk" nám nebyl nabídnut celý a přibližně v poslední třetině už nešlo o turnaj, ale o pomstu a moc. Otevřená vrátka pro možné pokračování mě jen a jen těší a postavy tu zdaleka nebyli všechny, takže možnosti tu jsou a já se těším./// Celkem 85%/// ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Padesátikilový asiaamerický pubescent slavně zvítězil v baletním Mortal Kombatu v kategorii do 120 kilogramů, protože jej maminka skvěle naučila padedé. Fúúúú. S grácií Černé labutě si proklestil cestu zástupem dvoumetrových hovad, které by jej za "normálních" okolností rozmázly o zeď, jen kdyby neprozřetelně kýchly a zadýchal se při tom pouze proto, že neustále zatínal do kamery bříško. Jo, a jako bonus rozložil zevnitř autokratickou, bezskrupulózní korporaci terorizující svět. Cítím se teď tak morálně povzbuzen, že si o tom budeme s kámošema na Assbooku povídat snad celou noc a hned ráno si v šatně vyhlídnu nějakého o hlavu menšího, rachitického prvňáka a dám mu strašně na držku, aby holky viděly, že už konečně nemám tak Malého Dvajta.. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Většina námětů podle počítačových her má smůlu v tom, že se dostane do rukou béčkové produkce a ta příběh ořeže na dřeň, vynechá jakoukoliv psychologii postav (kromě té hlavní) a dá to všechno režisérovi, který zrovna dotočil reklamu na pivo. Tekken ale naštěstí není dalším trapasem na poli herních adaptací a i přes klasické výtky ke zbytečně strohému scénáři nabízí solidní adrenalinovou zábavu. A to i pro ty, kteří Tekkena nikdy nehráli. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké prekvapenie sa nekonalo, naopak pociťujem nemalé sklamanie voči celej sérii Tekken, ktorá len ako hra ponúka milión krát väčšiu zábavu než podpriemerné, filmové spracovanie. Žiadna z postáv naozaj nestojí za zmienku a drvivá väčšina mi prišla ako narýchlo zverobaná parta netalentovaných šaškov. Z tej kvalitnejšej polovice treba pripustiť, že bojové scény boli naozaj lahôdkou, pričom si môžte všimnúť, že režisér čas od času do bojových sekvencií zakomponoval určite prvky z hry - čo fanúšika určite poteší. Viac tu - http://csfdkofein.blog.cz/1010/tekken-2010. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ja som nakoniec s vysledkom spokojny. Mozno za to mozu extranegativne komentare od Adriana a Lateefa, ktorych nazory si vazim (ale tentokrat si myslim, ze u nich zvíťazila zlost nad objektyvnym hodnotenim), mozno extrazbesilo zostrihane trailery, ktore ma pripravili na dynamicky strih pocas bitiek (ano nie je to ten minimalisticky strih ako vo filmoch Isaaca Florentine, ktory dovoli vyniknut jednotlivym borcom na 100%, ale Tekken rozhodne nie je neprehladne zostrihany. Pri tak casto spominanom Crowderovom salte s dvoma strihmi je bez problemu vidiet cely priebeh, teda ze ho urobil sam bez pouzitia kaskaderov alebo dratov, takze kde je problem?), mozno slusna choreografia, ktora je sice americkeho typu, ale je niekde na strednej urovni obtiaznosti (vacsinou jednoduchsie kombinacie s 1-2 zlozitejsimi kuskami behom jedneho zapasu), ale ziadne HK alebo thajske zbesilosti som ani necakal, mozno ten najjednoduchsi pribeh (zabili ste mi matku, tak sa musim pomstit), ktory zboznujem aj pri miliontoprvom zhliadnutí a mozno to, ze hru Tekken som nikdy nehral, takze chybajuce dolezite postavy, alebo rozdiely v spravani postav oproti hre mi nevadili. Proste solidny priemer, ktory si kludne pozriem znova. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)
  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama