Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přiopilý vozka nabírá na cestu do Santa Inéz tři pasažéry: slečnu Claru Cardellovou, její gardedámu slečnu Martinovou a pana Rocklina (John Wayne). Krátce po příjezdu do města se Rocklin dostane do konfliktu se slečnou Arletou 'Arly' Harolday (Ella Raines), jejíhož bratra obehrál v kartách. Situace je pro něj o to komplikovanější, že do města přijel na pozvání pana Cardella, který nečekaně zemřel, a tak vezme práci od Arletina nevlastního otce. Mezitím zjišťuje, jak to bylo s úmrtím pana Cardella, což může být pro někoho nepříjemné. Rocklinovi někdo začne usilovat o život a navíc od něj očekává pomoc kvůli ranči slečna Cardellová a slečna Arly chce najít vraha svého bratra. (Jezinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Winster 

všechny recenze uživatele

Od jisteho casu jsem nemohl najít nic s J.W, protoze jsem uz temer vsecko normalne dostupne videl! Děkuji za dalsi super film. Chvilkama je to vtipny, hlavne sceny se starým kočím...je to zase Waynouvsky chlapské. Vadi mi tam jen ta ukdákaná teta a namistrovana slecna z ranče. Jinak je to parádní podívana. mel si vybrat sestrenici! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše netradiční western, ve kterém je méně akce a více řečí, což ovšem není vůbec na škodu. John Wayne opět potvrzuje, jak mu role s klobouky, šátky kolem krku a kolty u pasu sedí, přičemž svým typickým způsobem rozdává tvrdé údery, sype ze sebe chlapácké hlášky, ale projevuje též náklonnost k ženám. Kdo sleduje jeho westerny systematicky, tak poznává i jiné herce, kteří Johnovi často sekundují, zejména ve 30. letech. ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Film splňuje vše, na co jsem u filmů s Johnem Waynem zvyklá. Dobro vítěží, trocha komických postav (zde opilec a gardedáma), trocha romantiky. Čtvrtá hvězdička je za stáří filmu a překvapivou zápletku, kterou jsem nečekala. P.S. název se dá možná přeložit jako Dlouhán v sedle, což by při Waynově výšce sedělo. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Detektivní western, ve kterém John Wayne pátrá po vrazích rančera, který ho chtěl zaměstnat. Přitom se seznamuje s jeho neteří, která má vše zdědit, ale vypadá to, že se najdou lidé, kteří jí chtějí o dědictví připravit. Kromě se kolem něj motá divoká rančerka Alreta, která by potřebovala dostat pár facek. Povedený western, možná místy trochu pomalejší, ale zato plný skvělých postav. Kromě Arlety to byl ještě přiožralý stařík (opět Hayes), jeho ještě opilejší kamarád-tulák a samozřejmě ta protivná babizna, kterou bych asi na Waynově místě okamžitě odstřelil. :-) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Můj jubilejní 30. film s Johnem a nejlepší, co jsem zatím viděl. Tak, jak je ve všech westernech tvrďák, tak tady je to krát dva. Hlášky typu: "touch that gun and i'll kill you." nebo "come for my money.", řečeny tak chladnokrevně, že páska která tohle zaznamenávala, musela namrzat. Parťáka mu dělá bláznivej opilec Dave, kterej se vyleje na kurvy, ráno se probudí a když zjistí, že je na pokoji v saloonu, tak první co udělá je, že běží po schodech dolů, zase lejt. Je tam taky strašně protivná stará tetka, které měl někdo určitě nafackovat, a dvě krásný holky. Určitě bych vypíchl ještě scénu v baru, kde Waynovy došla trpělivost s jedním obejdou, chytl ho za rypáček, hodil na zem a když ten gauner chtěl tasit zbraň, Wayne po něm hodí panáka a pak mu šlápne na ruku s bouchačkou. To je panečku jízda. Samozřejmě ještě nemohu opomenout scénu, kdy Dave potká v baru svého známého, kterej je taky na kurvy jako on a jdou za tou starou tetičkou (která před tím nebyla schopna dojít k dostavníku a tak pro ni musel Dave popojet) a on mu říká: "That's her. The old one. She got no legs." To jsem málem vyprskl večeři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film stál 565 754 dolárov a na prenájme zarobil 2 milióny dolárov so ziskom 730 000 dolárov (v súčasnosti sa rovná 10 731 966 dolárom). (westerns)
  • Waynov film s druhou zmluvou v spoločnosti RKO Pictures a prvou s producentom Robertom Fellowsom, s ktorým neskôr John Wayne vytvoril produkčnú spoločnosť. (westerns)

Reklama

Reklama