Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V animovaném zpracování komixu Lady Death se divák seznámí s původem démonické vládkyně pekel. Její příběh začíná ve středověkém Švédsku, kde vyrostla jako šlechtická dcerka jménem Hope. Poté, co vyjde najevo, že její otec je samotný Lucifer, rozhořčení vesničané se Hope chystají upálit na hranici. Hope ale podlehne svodům Luciferova služebníka Pagana a nechá se dobrovolně odnést do pekla, aby usedla po otcově boku. Kvůli své lásce ke studentu Niccolovi a své nevinné matce, jejichž duše Lucifer vězní, se ale proti svému otci vzbouří a rozhodne se jej stůj co stůj svrhnout z pekelného trůnu. Pod dohledem dávného Luciferova nepřítele Crematora se z Hope postupně stává nebezpečná a čarovnou mocí nadaná Lady Death.

Lady Death se poprvé představila světu jako vedlejší (a záporná) postava v komixu Evil Ernie nakladatelství Chaos! Comics a to čistě za tím účelem, aby bylo v sešitech něco, na co se hezky kouká, což při svých tělesných proporcích Lady Death snadno splňuje. (Karmin)

(více)

Recenze (6)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hope to vážně neměla moc lehké. Hned co si chtěla poprvé vrznout, její tatík nechal milence odstranit, ještě než k něčemu vůbec došlo. Následně nasraní vesničani zničili její bejvák a navíc zjistí, že fotr je sám Lucifer. Pak musí přežít menší „grilovačku“ a sadomaso výprask, aby se konečně mohla pomstít. Není divu, že jí to všechno nasere tak, že i samotné peklo se před ní brzy posere strachy. Docela chápu rozporuplné pocity diváků, ale já se přidám spíš k těm, jimž se tento animovaný kousek líbil. Taky se mi líbilo jako tvůrci ztvárnili peklo, rozhodně si při tom vedli lépe, nežli při jednotlivých soubojích. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

V podstatě standardní akční animák, v němž vyčnívá pouze pohledná (a prsatá) hlavní hrdinka, příjemné prostředí pekla s houfem nejrůznějších démonů a-la Diablo a celkem slušné akční scény. Nenadchne ani neurazí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Absolutně cool animák se základním příběhem comicsového fenoménu Lady Death. Lady Death je vyloženě nová postava, stvořená v roce 1991 a patří mezi linii bad girls 90. let. Je sympatická, sexy a nemrtvá, co víc si přát? Souboje s monstry? Evoluci zatracení? Ano, to všechno tu je. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Pěkně drsná temná fantasy odehrávající se skoro veškerou dobu v pekle. Dívka Hope je kdesi ve Švédsku v 15. století zamilovaná do mladého doktora Niccola. Její krutý otec Matthias, pán zdejšího panství, jejich lásce nepřeje a naverbuje Niccola do své armády. Mezitím lidé trpící pod hrůzovládou Matthiase vezmou právo do svých rukou a rozhodnou se s Matthiasem skoncovat. Avšak Mathias není nikdo jiný než Lucifer, Pán lží, a s tím si je neradno začínat. Hope je za zločiny a hříchy svého otce upálena, avšak před svou smrtí příjme nabídku svého otce a dostává se za ním do pekla, aby se připojila k jeho dvoru. Lucifer ovšem nepočítá se vzpurností své dcery. Hope se chce totiž pomstít a udělá vše, aby Lucifera porazila. K tomu ji mají napomoci nově objevené schopnosti a nečekaní přátelé. Nejedná se o japonské anime, jak by se mohlo podle výtvarné stránky zdát. Celé drží v rukou americká produkce, i když titulky jsou plny asijských jmen. Příběh je plný krve, násilí, démonů, soubojů a magie. Takto si představuji zfilmovanou hru Diablo a dokonce si myslím, že autoři se jí dost inspirovali, alespoň, co se vzhledu některých monster týče. Lucifer je úplně přesnou kopií Diabla. Co dost filmu ubírá je na rok 2004 dost bídná animace. Takto natáčeli anime Japonci někdy v 80-tých letech. A taky ten příběh je velmi předvídatelný. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nudné, k uzoufání neoriginální a celkově tak říkajíc "o ničem". Plus jeden z nejstupidnějších Luciferů, kteří se kdy objevili ve filmu (a nepomůže mu ani to, že má obrovská kopyta, svaly, rohy a kdo ví co ještě). Zastaralá levná animace s občasným násilným použitím počítačové grafiky. Detailnost (tak uchvacující v japonských kreslených filmech) se zde pojí pouze se stříkající krví a kusy rozsekaných těl. O tu jednu hvězdičku se rovným dílem dělí ztvárnění pekla (které místy připomíná obrazy H.R. Gigera), několik soubojových scén (obkreslených z nějakého anime) a hrudník hlavní hrdinky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama