Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nebyť zopár záberov z NFL, v podstate televízny film s Áčkovými hercami a s typicky americkým koncom. No keďže je to podľa skutočnej udalosti, nedá sa mu to vyčítať. Avšak ako som už spomínal, výpravou sa veľmi chváliť nemôže, nakoľko drvivá väčšina scén sa natáčala v nenákladnom štúdiu (bar, kvázi pouličné ihrisko, skromne zariadená miestnosť bytu), jediným, čím sa môže pochváliť filmový debutant Core, sú herci. Aj Wahlberg, ako aj Kinnear vytiahli nenápadný a nie veľmi záživný film miernučko nad priemer. Bez nich by to zrejme bola asi nuda. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Invincible je film, na který se vždy jednou za čas rád podívám. Marka Wahlberga sice moc nemusím, ale tahle role mu sedla. Ačkoliv je v osobním životě obrovským fanouškem New England Patriots, zde hraje fanouškovskou legendu Philadelphie Eagles – Vince Papaleho – a s rolí si poradil na výbornou. Invincible je feel good film, který se bude líbit i těm, které americký fotbal vůbec nezajímá – hlubší znalost tohoto sportu není třeba. Ve své podstatě jde o sportovní pohádku pro všechny, kteří mají rádi, když se ve sportu stane něco nemyslitelného. Díky tomu, že se jedná o skutečný příběh, tak nás na konci nečeká žádné za vlasy přitažené vyvrcholení – místo toho se dočkáme dosažení naprostého maxima, které v tomto případě bylo možné dosáhnout. I tak se však jednalo o obdivuhodný výkon, který v NFL nemá obdoby. Myslím si, že fandové Eagles mohou být s tímto filmem spokojeni. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem "amerických hrdiných filmů", kdy až vše americké přetéká horem dolem. Co mě ale zaujalo bylo zajímavé použití barev, stínů a detailů. Tento film je jeden obrovský patos, který si hodně pohrává se zpomaleným záběry. Mark Wahlberg pro mě byla dobrá volba - za mě se na tyto role hodí a má štěstí, že je takto stavěn a ty role mu prostě věříte. Za mě je ten film podprůměr. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady Wahlbergových kladných a sympatických rolí, jenž ukazuje, že i z lokálního čutálisty, co se živí jako barman, může vyrůst sportovní hvězda americké fotbalové ligy. Sice se tu můžeme bavit o určité nenáročnost a předvídatelnosti, což jsou argumenty více, než oprávněné a v porovnání se sportovními peckami jako je Moneyball nebo Rush, je film spíš vyloženě průměrný, pořád se nedá upřít velké kouzlo Markyho Marka, u kterého vidím paralelu v tom, jak se ze spíše úsměvného rapera stal jedním z nejoblíbenějších herců současnosti. Fajn věc. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)
  • Kluk, který běží po ulici v dresu s číslem 83 je syn skutečného Vince Papaleho. Jeho dcera se objeví zase jako zadák při školní hře, který centruje právě zase svému bratrovi. (don corleone)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)

Reklama

Reklama