Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Typický béčkový horor se vším všudy. Hudba, která je stejná od 15. do 50. minuty začne být po chvíli spíše obtěžující a účel, který měla splňovat (tedy navodit a udržovat napjatou atmosféru) se mu ani trošku nezdařil. Simon West nám tedy ukázal všechny nešvary, který by měl klišovitý béčkový horor obsahovat, až na odhalené poprsí hlavní herečky:) K tomu všemu nekonečné množství telefoních hovorů, které po chvíli opravdu začnou lízt na nervy a finále, finále na které jsem se těšil a doufal v něj - vůbec žádné nebylo. A tak film skončí ve chvíli, kdy si divák říká, že už by se po hodině nudy konečně mohl rozjet. Nádherná Camilla Belle si ale určitě hvězdičku zaslouží:D ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nevidel som veľa mainstreamových filmov, v ktorých by sa toho dialo menej... ale zase na druhej strane je podľa mňa umenie natočiť film, v ktorom sa nič nedeje a aj tak ma hodinu a pol dokáže baviť...Zásluhu má na tom celkom jednoznačne zopár zrejmých faktorov - hyperluxusný barák, prekrásna kamera a sympaticky príťažlivá predstaviteľka hlavnej - a takmer jedinej - role. Hocikto by však takú nudu neutiahol, takže v neposlednom rade zručná réžia Simona Westa, ktorý sa už pekných pár rokov priam kúzelne vyhýba dobrým scenárom... Prvá polovica pôsobila priam ako učebnica. Naučte sa z nášho prvotriedneho kurzu - Ako sa dokonale vystrašiť sám ! Uff, to ja veru dokážem - sedieť niekde osamote, alebo sa motať kdesi v tme a lese, hororov som videl kvantá, a tu zrazu, nič ma k tomu nenúti, začnem si sám haluziť, ako na mňa kde čo skáče, nič sa pritom nedeje, ale ja som v zopár okamihoch vydesený ako decko, trepe mi srdce, oblieva ma pot a zachváti ma panika, neviem sa ovládať... - a to všetko iba kvôli tomu, že sa rád dívam na filmy. Za zmienku ešte stojí fakt, že keď sa už aj takýmto dielam robia remaky, tak Hollywood zrejme melie z posledného. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cizinec mi zavolal potřetí, bohužel tentokrát jen s nabídkou kvalitního sexu po telefonu, poloha ruka a já. Za kolik se dočtete u T2. Načančaný a "rozlehlý" remake v obrovském domě se supermoderními vychytávkami. Jen se někde ve vší té snobské kráse ztratilo veškeré napětí, které dělá thriller thrillerem. Kdybych nevěděl, co že to West vlastně předělává, taky bych nepadal na zadek, ale asi bych pokrčil rameny a vysolil nezávadnou trojku. Jenže já vím. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slabota, 2/3 filmu tam jen brnká telefon a jakmlie ho zděšená "domovnice" zvedne, tak slyšíme šumění, či max. 2-3 slova a tak je to pořád dokola víc jak půl hodiny. Konec byl lepší, ale to vše zachránit nemůže... Mohlo se z toho vytáhnout víc si myslím. Kamera dobrá, dobře myšlené, ale špatně zpracované, resp.odfláknuté... 45% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejnudnějších hororů, jaký jsem kdy viděl. Příběhově je to prázdnější než ten barák, po kterém tam hrdinka celý film chodí. Napětí žádné, pokus o nějaký nápad nulový a na lekačky se také čeká marně. Stejně jako na krev či záběry nějaké vraždy. Tady není prostě nic, jenom strašná Camilla Belle chodí s mobilem v ruce hodinu a čtvrt posraná po baráku, na konci na ní někdo vybafne, ona mu uteče a je konec. Nic víc se tam prostě nestane a Simon West zase potvrdil, že Con Air byl od něj jen hodně příjemný omyl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Na plakátu v nemocnici na konci filmu je napsáno: "Žáadná ostuda, žádná vina, žádná jména". Jméno "vetřelce" ve filmu nezaznělo. (Cheeker)
  • Překrásný dům, ve kterém se děj odehrává, není bohužel skutečný. Exteriéry byly natočeny v Franklin Canyon Park a Beverly Hills. Samotný interiér je dílem Traci Kirshbaum. (em.redrum)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama