Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

wosho 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě moc nechytlo. Scénář jsem odhadoval s velkou přesností dopředu o několi desítek minut. Občas jsem se i jako bavil, ale jakmile se zde objevilo něco podařeného, ihned jsem dostal přes hubu od filmu. Tolik debilit, hloupostí, příšerného pomrkávání na diváka apodobně jsem dlouho neviděl. Herci jsou jak z reklamy na vložky s křidélky. A titulní "hvězda" je bezcharismatický jouda-asi takto by vypadala nejpomalejší spermie Indiana Jonesa. Celkově se filmaři moc nevytáhli a nevěřím, že toto natočil režisér Prvního kontaktu. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Flynn Carson dospěl, pokračování se vyvarovalo všech "hříchů mládí" pubescentního původního filmu a navíc posílilo ve všech segmentech. Je zde víc dobrodružství, víc akce, víc humoru a víc nadhledu! Aspoň že tak! Celkově mě dvojka mile překvapila (na 4* to ještě nedosahuje, 3* sou zase málo, takže přesně mezi)... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Buď opatrný! Nenechej se zabít! A šetři peníze!" Knihovník Carsen se vrátil a já k tomu mám jednu velkou výhradu. Kde je nějaká sexy dračice, aby toho moulu chránila? Proč byla bodyguardka Nicole vyměněna za trhlou vědkyni Emily? Tohle zkrátka nebyla změna k lepšímu, ale já chci být pozitivní, takže mě bavil svévolně útočící meč Excalibur a obrana čokoládou před hrochy. Jinak padouch byl jasný na první pohled a Flynn svých 22 titulů tentokrát nedokázal řádně využít k mému pobavení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky mnohem lepší jak jednička, ale stále žádná sláva - zejména ošklivě digitální závěr. Příběhově též o něco vyspělejší a líbila se mi výpravná dobrodružná atmosféra, která v interiérech a před zeleným plátnem točené jedničce chyběla. Ani dvojka si naštěstí na nic nehraje, některé vtípky jsou sice trochu nucené, ale pořád jde o nenáročné dobrodružství, které si, nevím proč, jednou za čas velice rád zopakuji. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Já vím...nekamenujte mě...ale jen si to uvědomte :P..je to film natočený pro televizi, režíruje ho Jonathan Frakes (ve filmu vypadá úchvatně!). Tenhle snímek dělá parodii na Indiana Jonese a ještě paroduje to, že paroduje Indiana Jonese a to je nadsmyslový výkon. Zračí se v něm, že Noah Wyle si doopravdy neumí vybírat role (zásah byl jen Carter a Steve Jobs v Sillicon Valley), ale i tak se v Knihovníkovi jednou či dvakrát zazračil nějaký herecký výkon. Jde o to se doopravdy odprostit od kritiky a nechat se prostě unášet tím nejstupidnějším stylem humoru, jaký lze vymyslet :D ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama