Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojdielna miniseria, ktora sa venuje zahade bermudského trojuholníka. Na niekoho môze byt snad az prilis komplikovana, kedze obsahuje zbytocne vela sci-fi prvkov. Je tu cestovanie v case dopredu, dozadu, alternativne vesmiry a neviem co este. Pritom sa to vsetko deje dost nahodilo bez jasne stanovenych pravidiel. Pointa je solidna aj ked nie prilis originalna. Podobna pointa bola napriklad vo finalnej epizode serialu Star Trek TNG. Ale dokazem si predstavit, ze pokial niekto ocakaval nieco mysterioznejsie, tak bude sklamany. Cela linia s Lou Diamond Phillipsom ohladom rozdielov alternativnych realit, ktorej sa vo velkej miere venuje druha epizoda mi pripadala zbytocna. Bez nej to mohlo mat o jeden diel menej a tym padom by to malo aj dynamickejsie tempo, ktore sa miestami dost vlieklo. Hlavna stvorica postav bola dobre napisana a aj sympaticky obsadena. Prilis ma nenadchol Sam Neill, ktory najprv pôsobil tajomne a potom sa nadobro zmagoril. Vydarena je aj hudba s peknym hlavnym motivom. Technicka stranka je na TV pomery v pohode. Na kinofilmy to nema, ale oproti niektorym sci-fi serialom to vyzera stale v dobre. Takze aj napriek nedostatkom som si miniseriu uzil aj po druhykrat. 6/10. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Na Tv pomerne veľmi slušný projekt. Musel som nabrať odvahu aby som sledoval tie štyri hodiny pokope. Musím povedať že som sa nenudil pretože stále sa o niečom kecalo, kecalo a kecalo a ako celok to bolo zaujímavé. Záverečná pointa bola dopredu známá už skôr no aj tak to pekne skončilo. Už tak dlho som nevidel Catherine v nejakom filme, tak som si ju užil. 66% ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ach ne. Reklama na film ohromná jako vždycky, ale celkově je snímek naprosto katastrofální z mého pohledu. Po celou dobu se tam nic neděje a je to neskousnutelná nuda. Když už jsem se posloucháním dialogů a unaven prokousal do třetí části, kde by mělo být všechno lepší a nějak děj rozlousknout, tak jsem se nedověděl skoro nic a to mi podrazilo kolena. Už nikdy více! 25% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Craig R. Baxley má televízne mini-série o dĺžke aspoň troch hodín rád (viď. kingovky 257-minútová BÚRKA STOROČIA a o tri minúty kratší DOM V RUŽIACH) a záhada Bermudského trojuholníka neprestáva fascinovať napriek (či skôr vďaka) desiatkam teórií, od vedeckých až po detinské (elektromagnetizmus, Rusi, mimozemšťania, Atlantída, z minútu na minútu sa meniace počasie, cestovanie v čase, výmysel, piráti, extrémne silné spodné morské prúdy, extrémne silné vzdušné turbulencie, tajné experimenty vlády USA, gigantické megachobotnice). Už úvodné titulky však naznačia, že tentokrát to mohla byť takmer „Udalosť televíznej obrazovky“, pretože sa na nej ako producenti a scenáristi podieľali Dean Devlin (producent hitov Rolanda Emmericha) a Bryan Singer (NADANÝ ŽIAK, „Dr. House“). A je to vidieť. Zohnali nielen vnímavé herecké obsadenie (Neill, Stoltz, Catherine Bell, Davison a hlavne môj obľúbený Lou Diamond Phillips), ale aj nemalý rozpočet. Výsledku dominuje znepokojivá atmosféra a inteligentný scenár (Kolumbus). Ale ku koncu už to nejako stagnuje, či čo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď som sa pri nejakom filme bál, tak tento medzi ne patrí. Hore by som pridal ešte zaradenie mysteriózny, lebo to určite bol. Veľa záhad, zvláštny scenár a zvláštny koniec, ktorý sa mi akosi nepáčil. Dej bol dosť zvláštny a nie celkom podľa môjho vkusu, toto nepatrí medzi moje obľúbené. Oceňujem snahu natočiť niečo o záhade bermudského trojuholníka, ale ako vydarený počin to veľmi nehodnotím. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama