Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý z těch šesti lidí pocházejících z nejrůznějších míst a poměrů prožil něco tragického a tajemného. A každého z nich čeká cesta za pochopením, proč se to všechno muselo stát. Od vulgárního alkoholika (James Gandolfini), přes svůdnou krásku na novoročním večírku (Keira Knightleyová) až po uhlazeného podvodníka (Paul Bettany), ti všichni mají něco společného – marnost a zoufalství je dovedly až do království ztracených duší. Povídkový koprodukční film je po okraj nabitý hvězdami, mezi něž patří i držitelka Oscara Cate Blanchettová, Hugh Jackman, Josh Hartnett a mnozí další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady Tvoje bejvalka. Jo, přesně tak. Řekla jsem bejvalka. Ty si nezasloužíš rodinu, Vincente." Možná nezaslouží, ale Vincent je zmatený naprosto parádně a dost mě bavil. O dvě povídky před ním se mi zase dost líbila flirtující Leah a to je tak všechno. Dalším přibližně 459 osobám jsem nerozuměl, nechápal je a nelíbily se mi. Já totiž v podstatě vím všechno o všem, přičemž má vrozená skromnost mi brání se tím chlubit, ale tohle jsem prostě a jednoduše nepobral. Asi to byly příběhy o životních ztroskotancích, ale já pořád ještě pluju, takže je mi jejich utrpení lhostejné. Tak si to shrňme - trpaslík krade nohy, herečka si vydělává v obchodě, diváci před pokladnou divadla hrají pantomimu a já se nudím. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu-nefilmu chápu rozpory v hodnocení a absenci komentářů. Příběhy ztracených duší jsou jako puzzle barevných obrázků, ze kterých nelze složit celkový obraz. Když se zaměříte na detaily a volně je vstřebáváte, má to za důsledek permanentní lehce přiblblý úsměv. Pokud máte představu o uceleném dílku, nemáte šanci... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod příběh beze slov, který byl úžasný. Namlsán příběhem liliputa jsem čekal něco úžasného i od Paula Bettanyho, ale na konci příběhu si jen říkám "sakra proč tak hloupý?". Ve srovnání s tím, co přišlo později to ale pořád byla pecka. Celkem mě ještě bavila fronta s Wolverinem a díky pěkné Keiře i Silvestrovský příběh, ač neměl žádný konec. Poblázněná Cate Blanchett je tím nejhorším, ale naštěstí ten příběh netrval dlouho. Gandolfii byl z hereckého hlediska nejlepší, ale pointa byla bohužel od začátku jasný. Nemít film takové obsazení, nestál by za těch 80 minut. ()

mombasamomo 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si koupila v novinovém stánku kvůli hereckému obsazení. Bohužel něco tak nudného a zbytečného jsem již dlouho nezažila. Příběhy jsou příliš krátké a člověk se s postavami nedokáže ztotožnit, navíc jednotlivé zápletky jsou také o ničem. Pokud se chete nudit a nechápavě zírat a neustále klást si otázku Co to sakra je? tak se na Příběh ztracených duší podívejte, v jiném případě doporučuji utíkat co to dá. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu vznik této kompilace kraťasů různých herců a režisérů z různých let. První tu máme The Same s Joshem Hartnetem z roku 2001, následuje Euston Road s Paul Bettanym z roku 2004, dále Standing Room Only, kde se sešlo jednozačně nejvíce hvězd a to Hugh Jackman, Michal Gambon, Mary Elizabeth Mastrantonio a Andy Serkis z roku 2004, potom Supermarket, kde si samy sebe zahráli Illeana Douglas, Daryl Hannah, Jeff Goldblum a Sarah Silverman v roce 2004. Také New Year’s Eve s Keirou Knightley z roku 2002, posléze Bangers s Cate Blanchett z roku 1999 a poslední je kraťas A Whole New Day s James Gandolfinim z roku 1999. Nevím kdo dostal tyto různé kraťasy dát dohromady a uvést to jako film, každopádně to moc nefunguje a jako samostatné části myslím, že jsou lepší. Asi si někdo řekl: "Nacpeme kraťasy různých známých herců do jednoho filmu a on o to bude zájem." Nevím, jak tenhle záměr vyšel, každopádně o žádný zázrak se nejedná. Pro umělecky zaměřené bych doporučil hned první The Same, nejzajímavěji působí Euston Road a Standing Room Only. A Whole New Day má docela zajímavou zápletku, zbylé dvě povídky už jsou docela slušné slátaniny a Bangers ozvlášť. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama