Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Jino 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to líbilo. Možná to bude tím, že jsem od tohoto filmu moc nečekal... Ale chtěl jsem to vidět hlavně kvůli Peter "Robocopovi" Wellerovi a rozhodně se bylo na co dívat. I když je docela škoda, že triky jsou někdy laciné a v konfrontaci s těmi lépe provedenými vystupují na povrch víc než je zdrávo... bohužel. Jinak je tomu u vcelku odsýpajícího děje - hlavní hrdinové se prakticky pořád někam přesouvají, takže na myšlenku, že bych si šel raději zapálit, nebyl ani čas. K tomu samozřejmě patří i pěkný vzhled planety a hudba. Prostě a jednoduše 80%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Můžu jít s vámi´´? To je oč tu běží. A kdo není naladěn na velkého P.K.Dicka,tak se fakt u tohoto majstrštyku nechytá a nikdy chytat nebude. Weller squellý jako vždy. Autory scénáře musím opravdu pochváliti, že šli ještě za konec předlohy, což se nevidí tak často. Vlastně...skoro vůbec. Duguay dokázal, že jeho výborné filmy Scanners II a III, nebyly jen náhoda. A já osobně bych se dokonce odvážil napsati, že to překonává i předlohu a to už je u mě, co říci. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Nie celkom béčkový sci-fi-horor s charizmatickým Wellerom, ktorý svojím zasadením a kvalitnými efektami pookreje dušu vedeckofantastického fanúšika. Až sa človek diví, že niečo takéto vyšlo ešte v roku 95. Je trocha na škodu, že ostatní herci sú skôr do počtu, dej je mierne predvídateľný a nevyhneme sa ani pár logickým lapsusom. Inak komfortný snímok, ktorý by si zaslúžil pokračovanie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi, pred pár rokmi som čítal predlohu a vravel si pri nej, aká skvelá filmová adaptácia by sa z toho dala natočiť. Takže som sa na ňu tešil, zároveň som mal aj obavy, pretože som o filme nič predtým nepočul. Tie obavy boli oprávnené. Jedná sa o ťažké kanadské béčko s malým rozpočtom, ktoré nemôže z týchto dôvodov kvalitnej predlohe dostáť. Stroje sú počítačovo odfláknuté, čo je škoda, pretože tie mali byť hlavným triumfom filmu. Ako guilty pleasure sa to dá ale hodnotiť kladne. VIDENÉ ZNOVA 7/23 Film som si znova pozrel tesne po opätovnom prečítaní poviedky a tak ma na ňom najviac bavilo porovnávanie s predlohou. Expozícia je dlhšia, fikčný svet inovovaný a záver pozmenený trochu prekombinovanejším spôsobom ako v poviedke. Inak výčitky voči trikom zostávajú, i keď výprava a atmosféra sú relatívne slušné. Ako by Screamers vyzerali pod taktovkou takého Camerona je lepšie si radšej nepredstavovať, keďže sa to nikdy neudeje. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé Duguay je skvělej řemlsník, točí sice dá se říct okrajově a jeho filmy nejsou nijak extra známé, ale jde vidět že se stará o všechno. O příběh, atmosféru a herce. Umí to parádně. Screamers není vyjímkou. Peter Weller je sympaťák každým coulem, i když povídka jde více do hloubky tak film vytřískal vše co šlo. Mě se tenhle film líbil třeba více než třeba Blade runner. Atmosféra postapokalypstického světa je dokonalá, stejně tak jako samotní Vřískouni. Jen škoda pár efektů které film celkem kazí. Nicméně film je skvělá jednohubka a zabavý. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Prvé pracovné verzie scenára sa objavili pod názvom "Claw" (Čeľusť), ako odkaz na zlých robotov, ktorí sa v Dickovej poviedke "Druhá séria" nevolali Screamers, ale Claws. (beso74)
  • Vo filme sa objavilo celkovo 5 verzií robotov zvaných Screamers (základná "piesočná" verzia, prvá variácia "dvojnohá", druhá variácia "bear", tretia variácia "dieťa" a štvrtá variácia "človek"). (fefee)
  • Podivná šachovnice v úvodní scéně filmu je ze starověké mezopotámské hry Ur, která se dodnes na Blízkém východě hraje. (Caaslav)

Reklama

Reklama