Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1969, kdy dvanáctiletý Alan Parrish objeví starou deskovou hru s podivným názvem Jumanji. Odpoledne, když jeho rodiče odjedou na slavnost, Alan společně s kamarádkou Sárou podivnou hru otevřou a pustí se do hraní. Po několika hodech kostkou se vyděšená Sára stane svědkem toho, jak vtáhne hra Alana dovnitř. O šestadvacet let později se do opuštěného domu Parrishových nastěhuje teta Nora s neteří Judy a synovcem Peterem, jejichž rodiče nedávno zahynuli při nehodě. Děti slyší podivné dunění a na půdě objeví zaprášenou rozehranou hru. Začnou ji hrát a hned po prvním hodu kostkami se začnou dít podivné věci. Objeví se obrovští moskyti, kterým se děti ubrání jen s velkými obtížemi, a za nimi následuje tlupa malých rezatých opic, které začnou likvidovat zařízení domu. A nakonec se objeví obrovský lev a podivný divoch. Je to dospělý Alan Parrish, který prožil šestadvacet let uvnitř hry. Začne se shánět po rodičích, ale s pomocí Petera a Judy zjistí, že zemřeli. Alan se po dlouhém přemlouvání nechá přesvědčit, aby pokračoval ve hře. Ta se totiž musí podle pravidel dohrát až do konce. Musí s nimi hrát také Sára, ta však odmítne. Začne hrát, až když jí Alan nepřímo vyčte, že ho nechala samotného ve hře. Čtveřice si přísahá, že tentokrát hru dohraje do konce. Při každém dalším hodu se totiž vynořuje větší nebezpečí, které hráče ohrožuje. Všichni jsou však odhodláni hrát dál, protože jedině tak lze situaci zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K mému údivu se jednalo o neskutečně příjemný film. Úspěch filmu stojí na velmi zajímavé zápletce. Divák je po celou stopáž natěšený, jaká havěť se vynoří, takže se po celou dobu skvěle baví a je v neustálém napětí. Herecky to bylo velmi příjemně obsazeno, v čele samozřejmě vyčníval Robin, ale ani ti malí caparti mě absolutně neiritovali, což je věc ojedinělá. Kdo by to byl býval řekl, ale tento snímek dovedl být navíc vtipný. Vsadil na takovou notu humor, která dovede bavit napříč generacemi. Opravdu velmi podařená věc. Těch současných 72 % vnímám jako mírné podhodnocení. Neznám mnoho filmů z tohoto soudku, které by dovedly být takto zábavné, napínavé a zajímavé. Závěr byla hodně roztomilá třešnička na dortu. Velká spokojenost. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro celou rodinu, zábavný a v některých situacích i docela dost napínavý (pamatuju se, že toho lovce, či co to bylo, jsem se jako malej sopel i docela bál). Triky výborný, ale herecké výkony především Mr.Williamse a Ms.Dunst jsou nezapomenutelné. Rozhodně si to při každé TV repríze nenechám ujít. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mezi ne příliš zdařilými triky a efekty se těch pár vydařených téměř, ale jen téměř, ztrácí. Neomlouvala bych to dobou. Jak stará je naše Arabela, Návštěvníci, Dívka na koštěti, Jak utopit doktora Mráčka? Tyto drobné nedostatky však zcela válcuje dobrodružný příběh, který dokáže zaujmout i diváka, který se na něj nedívá přes silný nátěr dětské nostalgie a je stařešinou prvodivákem. Možná by při hodnocení měla otázka stát: Jak stará je vaše dětská duše? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Krásný dětsko-dospělácký film o vztahu mezi synem a otcem, kteří však nevědí, jak si dát najevo vzájemné city... A nakonec to jak jinak než zjistí. "Jumanji" je film, který pobaví a zároveň dojme. Robin Williams je jako Alan Parrish dokonale dětinský, ostatní herci jsou také vybráni na jedničku, zvláště pak prolhaná Kirsten Dunst. Film je plný nezapomenutelných scén a vtipů, které si připomínám dodnes... A mezi námi: Bubnující hra mě ještě dlouho po zhlédnutí děsila.;-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná oddychovka, co neurazí ani ty "vyzrálejší", ale vzhledem k ojediněle údernému námětu výsledek nadprůměr prostě nestačí. Jumanji je vlastně v oblasti akční fantasy pro děti misionářský počin, prozkoumal terén, vyzkoušel neúspěch a vymetl cestičku. Proto mu dnešní Narnie a spol. děkujte. Jumanji má zajímavý děj, zdařilé postavy, přijatelé triky, jenom jaksi vyčpěl. O deset let později by se jednalo o blockbuster s megalomanskou výbavou, tahle cesta je však skromnější a upřímnější. A naneštěstí může za to, že Jumanji je dnes jen polozapomenutá epizoda.... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (33)

  • Všechna zvířata vznikla v počítačích společnosti George Lucase Industrial Light & Magic. Diváci tehdy poprvé mohli vidět fotorealistickou zvířecí srst. (Cherish)
  • Když Van Pelt (Jonathan Hyde) vstoupí do obchodu se zbraněmi, hraje v rádiu národní hymna Mexika. (HellFire)

Související novinky

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Rock chystá další díl Jumanji

Rock chystá další díl Jumanji

26.04.2018

Jak možná víte, loňský hit Jumanji: Vítejte v džungli! byl přiznaným pokračováním původního Jumanji. Studio Sony tak v podstatě začíná pracovat na trojce, v níž se vrátí na scénu Dwayne "The Rock"… (více)

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama