Reklama

Reklama

Zkáza Las Vegas

(TV film)
  • USA Blast Vegas (více)

Oren, Johnny a T. J. vyrážejí na prázdniny do Las Vegas, a protože potřebují někoho, kdo bude řídit, až budou všichni opilí, vezmou s sebou spolužáka Nelsona. Nelson si v opileckých pařbách a hazardu nelibuje a pobyt si moc neužívá, pak ale narazí na milou dívku Olive, která přijela do Vegas se svou sestřenicí Amber a jejími přihlouplými kamarádkami Serenou a Heidi. Olive je stejně jako Nelson spíše studijní typ; ona studuje starověké dějiny, Nelson si zvolil geologii. Jejich pozornost upoutá prastarý meč, který je vystavený v hotelové hale. Meč patřil faraonovi Thutmosovi III a podle legendy se podvolí pouze pravému hrdinovi; zloděj, jenž se ho zmocní, přivodí sobě i ostatním smrt. Ten, kdo vrazí meč do země, vypustí z podsvětí démony… T. J., Oren a Johnny chtějí zjistit, jestli je legenda pravdivá. Posíleni alkoholem meč ukradnou a zarazí ho do země. Když se nic neděje, jdou se opět věnovat baru a kasinu. Vzápětí se však začnou nad Las Vegas stahovat mračna, vítr rozvíří písek a město pohltí divoká písečná bouře… (TV Prima)

(více)

Recenze (40)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Sám sobě se divím, že jsem měl tu odvahu a především tu trpělivost, abych se nechal trýznit úctyhodných 85 minut dílem, které bych se nebál označit za prototyp, lépe řečeno za vzorový příklad, jak se film točit rozhodně nemá. Na snímku není nic, co by zavánělo alespoň náznakem nějaké objektivní kvality, jedná se doslova o utrpení a naprostý vrchol filmařského amatérismu. Tvůrcům už dopředu muselo být jasné, že točí jasný odpad, je mi tedy záhadou, proč takový výtvor vůbec pustili mezi lidi. Příběh je sám o sobě katastrofa, logiku v něm aby člověk pohledal, herci jsou otřesní, dialogy tragické. Z mého pohledu nemám co hodnotit. 0/10. ()

adam31 odpad!

všechny recenze uživatele

Zdá za, že Prima Cool má monopol na túto "perlu", ktorá mi v istej fáze veľmi pripomenulo Dobrodružstvo Poseidona. Ale len asi na 10 minút filmu, kde sa skupinka mala rozdeliť, ako v Obrátenom Poseidone. Nelogizmy, ako "tornádo", ktoré chvílku berie všetko, aj tupú kámošku Amber, a potom nezdvihne nič, len sa "preháňa" medzi kulisami. Aj hlboko myšlienkové poryvy pri hladaní kobry. Aj prekážková dráha pre Mercedes Sprinter, vezúci "hrdinov" a artefakty s Meču Samoseču, aby borec vyrval paloš zo zeme, bola neopísateľná. Nelogických, no viac než trapných situácií, je v tomto TV veľdiele viac, ako maku. Je to 85 minút hnoja, čo je horšie, ako odpad! Korunu tomu všetkému, nasadil Filozof Sam, s ginom v pracke, rozjímajúcim tesne pred prdnutím do desky, o Štestí... Co je Štestí?, pravil klasik, jenom puzzle, na vrcholku Eifelovky, kde sa cez mečík zvedú všetky blesky sveta. Tento TV počin si zaslúži Oskáča s 2 gigamalinami medzi nohami.To, dokonale ocení tento blockbuster.- 1000*, prípadne - 100 000%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Frankie Muňka hrdinou bez bázně a hany v Las Vegas. Místo hazardu, smočení klády v upištěné brunetce a praktikování gay hrátek s postarším varietním umělcem, je nucen si na příkaz režiséra představovat apokalypsu ve studiu, v němž se valí na návštěvníky města hazardu a zábavy digitální písečná mračna, umírají jeho kamarádi, běhá zde digi tygr a občas se i hláškuje. Je docela hazard do tohoto "céčkového" filmu jít, protože divák riskuje své zdraví. Ze scénáře ho může trefit šlak, hrozí i nějaká ta psychická újma, ale pokud už něco snesete, je šance na zábavu. Las Vegas je vylidněné, s výjimkou dvou "davových" scén, se kamera nehne od skupinky mladých lidí, k níž se připojil i Barry Bostwick, který už možná vytvořil i horší (televizní) role, než je varietní seladon, co si dá s oblibou do "trumpety". Scénář si vzali do pér Joe D´Ambrosia a Tom Teves, kteří dali o sobě vědět po letech, kdy zabodovali kritikou uznávaným seriálem Blood+. Tentokrát jsem ale asi jediný, který o jejich počinu "seriózně" píše. Tímto počinem skutečně několikrát prosvitne zajímavý nápad, který ale v chudobné realizaci nemá patřičné vyznění. Ve filmu se docela početně umírá, skupinka se rychle tenčí, jenže úmrtí jsou nanicovatě natočena. Výrazným plusem je nasazené tempo. Apokalypsa se rozpoutá po několika málo minutách, na nic se zdlouhavě nečeká. Obsazení vévodí Frankie Muniz, s ním jsem viděl před léty ptákovinku, ve které byl za teen agenta. Od té doby se moc nezměnil, vizáží je starý-mladý. Tenhle snímek se nepohybuje přímo v rovině parodie na katastrofické filmy, i když je docela možné, že tvůrci zamýšleli být vůči žánru úmyslně ironičtí. Jenže nemají na to. Ve filmu jsou ta digitální mračna obtěžující. Celé se to ponoří do nevzhledného vizuálu, který mnohdy zhoršoval viditelnost a dění na scéně. Ono nebylo z hlediska zkázy města o co stát. Dramatické křižování autem v bouři, jedna spadlá (digitální) helikoptéra a s ní spojený digitální výbuch. Z technického hlediska nic pěkného na pohled. Tvůrci se odhodlali mixnout to hororovými prvky, takže se místy daří přijít i s nějakou to originálně bizarní scénou. Jen ta explicitnost se v žádné scéně úmrtí nedostaví. Ve všech umírajících postavách by se krve nedořezal. Jack Perez chtěl patrně natočit hodně "ulítlý" film, překvapivě je na celém filmu tím nejbizarnějším jeho lokace. Bylo znát, že rozpočet akorát tak maximálně stačil na občerstvení štábu.Třeba jednou přijde i výživný remake. 40% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Do autobusu směr Las Vegas jsem naskočil asi s pěti minutovým zpožděním a tak trochu omylem a na první dobrou mi naskočila letní studentská komedie.....řekl jsem si bude pivko, budou bikiny, budou laciné dvojsmysly. OK, proč ne? I na takový druh zábavy si párkrát do roka vyhradím nějakou tu hodinku. Najednou se však na městem začnou stahovat mračna (jak praví obsah) a já si rázem připadal jako v Babylóně. Bavíme se pořád o párty komedii nebo jde o dětský pokus o katastrofické drama? - je to pořád nadsázka nebo to mám začít brát vážně? No každopádně se z neškodného "béčka" podařilo jedním zaraženým mečem v zemi vyrobit ukázkové "céčko".....obzvláště ten tygr byl epický :D No nic, dokoukal jsem, takže asi nakonec nebylo až tak zle.....jen mi bylo tak trochu líto Barryho Bostwicka - po Rocky Horror Picture Show asi čekal trochu jinou jízdu. ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si představoval, jaké by to bylo, kdybych byl v nějakém velkoměstě sám, maximálně s dalšími 20 lidmi. Tento dobrodružný thriller mi o tom obrázek neposkytl. Vlastně ani nevím, o co tam pořádně šlo, asi mi to uteklo zatímco jsem se byl vychcat a film běžel dál v televizi... ve Vegas nemají televizi ani telefony, takže když je už půlka města ve sračkách a po ulici se valí gigantická koule, v druhý polovině města se veselé souloží.. pardon, soutěží. Pak jsou tam záběry na noční Vegas, které žije normálním životem, s přidělaným CGI kouřem, dále pak šavlozubej tygr, Artušův meč, Eiffelova věž a hlavní hrdinka - studentka, je docela roztomilá milfka. Pak jsem se šel zase vyčůrat a přišel k hořícímu vrtulníku a nějakej chlap byl jako probodenej vrtulí, ale bylo jasně vidět, že tu vrtulí drží v podpaží!! Jo a pak ještě debilní hostage situation, to už jsem opravdu hořel. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama