Reklama

Reklama

V daleké budoucnosti lidstvo trpí nadvládou diktátora Zygona, Ale mladý Orin se rozhodne s pomocí svého kouzelného meče vybojovat pro svůj lid svobodu. S kosmickým pašerákem Daggem se vydává na nebezpečnou cestu. Podaří se mu získat dost spojenců a tyrana zničit? (Guild Home Video)

Recenze (19)

foundation 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dlho som hľadal túto rozprávku z detstva, až sa mi ju podarilo znova nájsť vďaka užívateľovi miciverec, ktorému za to moja patrí nehynúca vďaka :) Dej som si nepamätal už skoro vôbec takže som to pozeral vlastne na novo. A pokiaľ možno, môžem povedať že po tých rokoch kedy som to videl prvýkrát a vlastne aj naposledy, to naozaj nestratilo z toho svojho kúzla takmer nič. Nádhera. Pre mňa 85 percent. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Klon Hvězdných válek, který má dokonce i princeznu (která je zrzka), cynického pašeráka (který kouří doutníky a nejspíš sodomizuje robotky) a otravného robota (který vypadá jako něco, co designovali v Aplleu), nemluvě o hlavní vrcholně naivní postavě, která shodou náhod objevila jílec meče, který má poněkud unikátní schopnosti... Ehm.... Když pominu tohle prasoidní vykrádání, našlo by se i pár dobrej věcí, třeba docela výraznou vyspělost (umírají i děti), ale to je tak všechno, je to totiž rize průměrná záležitost (z čehož dost často pramení mnohem horší pocity, než z nějakého totální odpadu), kde neskutečně irituje dokonalá tupost hlavního hrdiny i to, že půlku situací řeší Deus Ex Machina. Sice by bylo zajímavý vidět to ve 3D, ale takhle je to jenom zapomenutelné scifi, u kterého za dva dny nebudu vědět, že jsem si ji pouštěl. ()

Reklama

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Ono, jestli se mi nějakým záhadným způsobem povede najít tu kazetu, kde „Orin“ byl, tak ... už bude asi pomalu v rozkladu, protože jsem na to koukal vážně tehdy do zblbnutí, dokola a často. A tipuju, klidně si vsadím, že jestli tu VHSKu vypátrám, budu na to koukat zas. Tohle animák sci-fi, to si pamětí jen tak vyhodit z hlavy nejde. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi je pohádkou pro děti s poměrně zkratkovitým scénářem a konvenční animací postav, ale má hodně slušný drive, pár pěkných nápadů (např. mandroidi lovící lidi na součástky) a zdařile kombinuje prvky sci-fi a fantasy. Oproti figurálním zobrazením na svou dobu dost běžným, obsahuje celkem dost solidní malované backgroundy, koneckonců jednalo se o jeden z prvních filmů kombinujících počítačovou a ruční animaci. Navíc, byť neskrývá svou cílovou skupinu, je místy vlastně dost dospělou podívanou, a to pro svoji nekompromisnost a temnotu. Začíná mě mrzet, že mi tenhle film jako dítěti unikl, to musel bejt nářez....nebo rovnou ve 3D, jak byl uveden v amerických kinech. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi funguje hlavně jako kurevská nostalgie na dětství, na videopůjčovny a na jedny z prvních sci-fi filmů, které jsem jako malý viděl. Další byly Hvězdné války: Episoda IV - Nová Naděje a Flash Gordon: Největší dobrodružství všech dob z dvaaosmdesátého. Orin nemá nijak extra děj, ani hudbu, ba dokonce ani nijak zvláštní animaci. V porovnání je úplně stejný s Flash Gordonem, co se animace týče. Jestli je cílovka, jak Orina, tak Gordona dětské osazenstvo, tak vím, že v té době jsem se cítil, jako dospělý divák. Proč? Protože na mě Orin působil drsným pašerákem, zlodějskými doupaty, obchody s lidmi, mimozemšťany, bordelem, kde byly všemožné mimozemské rasy, nelítostnými Mandroidy, kteří kuchali lidi, kvůli lidským "součástkám", hláškování a nekonečnému kouření doutníků hrozně dospělácky. S odstupem, ani nevím kolika let, jsem Orina mohl vidět znovu a nostalgie, která na mě z filmu dýchala se může rovnat opravdu jen Hvězdným válkám. Tyhle návraty mám poslední dobou moc rád. 85% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama