Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Absolvoval som "potvrdzovaciu projekciu", aby som sa uistil, či štyri hviezdičky neskrývajú v sebe nepovolenú dotáciu. Že skrývali, som zistil až o pol roka neskôr. Poliš je zdanlivo tuctový film o policajtovi s nadmerným pracovným a sexuálnym apetítom, ktorý je vďaka Jamesovi Woodsovi dostatočne autentický a ktorého celkovú temno-drsnú atmosféru vhodne riedia vtipné hlášky. Zmieňovaný pracovný apetít vyniká pri neskrývanej radosti z nočného telefonátu, ako i pri netrpezlivom prehľadávaní miesta činu, pri ktorom sledovačom CSI alebo súčasným kriminalistom vstávajú vlasy. Obhliadka miesta činu sa tak dostáva na úroveň archeologických výskumov Indianu Jonesa. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přes čtvrt století stará vzpomínka a kupodivu místy i hodně živá, třeba na šlapku v modrém z červeného auta, na pálící se slaninu na sporáku a hlavně na jistou nezapomenutelnou nanervylezoucí feministicko-romantickou básnířku. A samozřejmě na skvělého Woodse, který tuhle trochu banální a hodně zdlouhavou kriminálku pozvedá svým herectvím a svými replikami o level výš. Ale ten dle anotace "násilný a vzrušující" závěr? Děláte si srandu? Tu větu jste snad vy lidi ze Cinemaxu obšlehli z nějakého předlistopadového nebo těsně polistopadového televizního programu, ne? ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = JAN MORAVEC - jeden z mála filmov, ktorý je na českých aj slovenských TV uvádzaný s pôvodným a skvelým kinodabingom dodnes (Okrem plateného kanálu MGM, ktorý si vyrobil nový SHIT dabing). Dajte si ale pozor na DVDripové "samoděly" na nete. Amatér, ktorý ich pripravil tam vložil kreténsky a nepočúvateľný VHS dabing od GUILD HOME VIDEO. Sranda je, že aj tam hlavnú úlohu dabuje ŽUPANIČ. (9.2.2009) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Ale hlavne na dobu vzniku. Dnes už dokáže podobný výsledok spraviť aj epizóda MYŠLIENOK ZLOČINCA. Detektívna robota je dosť osekaná ("každý seriový vrah chce byť odhalený") a viac sa budujú vzťahy medzi policajtom a svedkami. Finále je vyslovene v duchu americkej akčnej tradície "stretneme sa len ty a ja a ukončíme to"... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Knižná predloha "Blood on the Moon" bola prvotne odmietnutá až 17 vydavateľstvami kvôli brutálnemu obsahu. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama