Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Vody Marsu (S04E16)

(epizoda)
  • Velká Británie The Waters of Mars

Obsahy(1)

Ani poslední Pán času není všemocný. Podzimní speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor přistane na Marsu, kde objeví výzkumnou stanici. Při bližším seznámení s posádkou zjišťuje, že se nejedná o kdejakou expedici, ale o vůbec první výpravu lidí na Mars, z roku 2058. Výpravu, které velí legendární Adelaide Brookeová. A v té chvíli si Doktor uvědomí, že by tam vlastně vůbec neměl být. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pořadí třetí z pěti rozlučkových speciálu s Davidem Tennantem v hlavní roli. Pro mě s touto epizodou přichází vrchol. Waters of Mars, mě naprosto okouzlila a mezi speciály zaujala nejvyšší postavení, a to i přes to, že závěrečný dvoudíl rozhodně stojí za to. Dobrodružství na Marsu pro mě však jako pro fanouška hororového žánru přináší opravdu to nejzajímavější a s chutí se na tenhle díl podívám znovu a znovu... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vodám Marsu musím přiznat, že mě docela rozebraly, po Pompejích jsem myslela, že tam už nic tak nervydrásajícího neuvidím a ejhle, 21. listopad 2059 vzal za své.. Řádově to je třetí díl, kdy je Doktor bez jakékoli companion a už je to znát, není tu nikdo, kdo by ho trošku přibrzdil, nebo mu naopak dal v pravý čas malý průplesk. I tak je.. brilantní. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó, to když vám takhle jednou zvlčí H2O na vyprahlém Marsu, tak to jste tak říkajíc v loji... Jaká to škoda, že se v seriálu mnohem častěji nepracuje s odvrácenou stranou Doktorovy duše, protože právě ten rozpor "okouzlující dobrák od kosti pomáhající napříč vesmírem, časem a tak vůbec", který si ale v sobě nese právě pro tu "všemocnost" potenciál stát se i přesným opakem uvedeného, je na té postavě to vůbec nejzajímavější. On si to uvědomuje; jeho okolí zase až tak moc ne; krom světlých výjimek jako je Adelaide Brookeová. A když už si jí i jeho Davies tak krásně připravil pro finální dusnou scénu, tak to měl dotáhnout do konce a nechat jí udělat to co se samo nabízí. Jednak to bez toho vyznívá ve výsledku do ztracena a mělo by to navíc i tu výhodu, že by Davies ušetřil sebe i Tennanta toho přeplácaně nedůstojného závěru, který následuje ve finální dvojepizodě jejich éry. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I thought I am a survivor, but not. I am the Winner! Time Lord victorious!! The laws of time are mine and they will obey me!! We are not fighting just with flood, we are fighting time itself, and I am gonna winn!!! (Time lord victorious is wrong). Možná ty citace nejsou přesně (dávám je z hlavy), ale rozhodně jeden z nejlepších Tennantových hereckých výkonů! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevybavuju si, že bych někdy v horroru viděla jako záporáka vodu - a jakkolik to na první pohled působí hloupě, ve Waters of Mars tenhle netradiční záporák funguje skvěle. Vedle strašící linky tu máme i klasickou doktorovskou timey wimey linii, ve které se řeší, že Doktor ví, že expedice je odsouzená k záhubě, ale nesmí jí nijak pomoct. Fanoušky seriálu určitě potěší, že tu v praxi uvidíme, co s Doktorem dělá absence společníka, který by ho držel při zemi. Ano, změní se v hajzlíka s božským komplexem. Škoda, že jsme takhle Tennanta neviděli častěji. 70 % ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama