Reklama

Reklama

Pán času - Série 8

(série)
Velká Británie, 2014, 10 h 52 min (Minutáž: 43–76 min)

Hudba:

Murray Gold

Hrají:

Peter Capaldi, Jenna Coleman, Neve McIntosh, Catrin Stewart, Peter Ferdinando, Tony Way, Mark Kempner, Graham Duff, Michelle Gomez, Matt Smith, Matthew Rohman (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (11)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oscilující kvalita pokračuje a skáče víc a víc - na jedné straně Moffatova snaha urvat seriál svému egu, na straně druhé poslední vzdor seriálu ve snaze udržet se nahoře. Jsou tu některé silnější díly - e02, e04, e08... ale už nejsou zdaleka tak silné, jako byly silné díly v předchozích sezonách. Na druhou stranu dost dalších dílů je slabých a Kill the Moon je přímo vyhlášeně špatnej. Clara se vyčerpala a i závěr série - tradičně silná část Doktora - nějak začal ztrácet dech (což je s Masterem co říct). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže Capaldi: Ten se mi zatím více než zamlouvá. Sice (zatím) nedosahuje geniality ani Tennanta, ani Smitha a možná ani Ecclestona, myslím ale, že to nebude dlouho trvat a předvede nám mnoho epických věcí. Je ale pravda, že věci, které umí s obočím, nemají konkurenci. Dvanáctka má povahou hodně blízko k prvnímu Doktorovi, nevrlý, dost často protivný, občas s překvapujícími reakcemi, ale jinak docela fajn. Poregenerační epizoda byla fajn, Clara si ale víc rozuměla s Jedenactým, a je to dost vidět. Co se týče zápletek a epizod, tak zatím spokojenost (i když třeba kusy jako Into the Dalek, Kill the Moon a částečně i Time Heist byli spíše zklamáním). S Doctorem jsem ale prozatím spokojen, zápletka s Missy je velmi nadějná a i když mě postavy jako třeba Danny Pink vyloženě dost často otravují, nemám důvod dít méně hvězdiček, protože Doctor je pořád skvělý a takový i zůstane, ať je jaký je. Jinak temnější přístup a přiblížení ke Classicu je dost znát a to rozhodně taky není na škodu... Za osmou sérii po polovině řady za 85%. Za finále osmé řady a následné Poslední Vánoce dávám 90%, zrovna tohle se Moffatovi povedlo (pokud teda pominu nějaké fejly, tak skutečná totožnost Missy Vládne celému prozatímnímu Capaldiho období). Tahle série je ta vůbec nejslabší (a scenáristicky nejhorší) od obnovení v roce 2005. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně slabá série, jak co se scénáře, tak co se hereckých výkonů týče. Postavy jsou příšerně nesympatické, což jsem u žádného z předchozích doktorů neviděl. Tam občas byly některé postavy otravné místy ale buďto to nakonec zachránily včas nebo se jejich špatné vlivy ztratily v dobrém scénáři či mezi ostatními postavami. V téhle sérii ovšem není jediný dobrý díl. Scénář mnohdy hraničí ba i překračuje hranice čisté trapnosti a jako fanouška série mě to osobně bolí, tohle pošlapávání odkazu výborného seriálu. Od odpadu mě dělí jenom tenoučký vlásek. 1/5 ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. série - 80 %: Peter Capaldi naznačuje všechny možnosti, kam může jeho Doctor jít a exceluje v každém ohledu, v něm chyba není. To scénář vždycky v nejlepším znenadání hodí zpátečku, a dvanáctka tak nemůže pořádně nastartovat. Přitom mnohokrát naznačovaná linka učení se otevřít a důvěřovat plná pochybů o sobě samým má obrovský potenciál, obzvlášť po zakončené lince božského komplexu jedenáctky. Skoro všechny epizody jsou plné skvělých nápadů a námětů, bohužel se jen ve čtyřech skutečně povedlo je dotáhnout a nikde po cestě neklopýtnout. Ta klopýtnutí naštěstí nejsou nijak zásadní a finále je nakonec i dotáhne do zdárného konce. Problémem je jen fakt, že by to šlo ještě líp. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10: Na Capaldiho Doktora jsem si několik epizod zvykal a přestože se znatelně liší od Tennanta i Smithe, oblíbil jsem si ho stejně jako ty dva předchozí. Zatímco 7. série připravovala půdu pro velké finále jedenáctky, osmá stojí na začátku. Epizody jsou především standardní výplňová vata, těch vskutku nadprůměrných tolik není (Listen, Mummy on the Orient Express, Flatline) a otravovalo mě, jak Doktor neustále řeší, zda je "dobrým mužem". Na zabití byl i Clařin nový přítel. Ale Moffat si u mě hodně polepšil díky Missy, která je v podání Michelle Gomez jednou z nejlepších postav v rámci celého seriálu. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (10)

  • Nick Frost si vo vianočnom špeciáli zahral Santa Clausa. Menšie prekvapivé cameo ale dostal aj v posledných minutách epizódy Death in Heaven. (The M)
  • V roli jedného z elfov sa objavil Dan Starkey, ktorý zvyčajne stvárňuje rolu Sontarana Straxa. Toto je dokonca tretí vianočný špeciál za sebou, v ktorom sa objavil, pričom vždy v inej úlohe. (The M)

Reklama

Reklama