Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Henry Lesser pracuje jako vězeňský dozorce ve věznici Leavenworth. Je naivní idealista a věří v polepšení i těch nejhorších zločinců. Seznámí se s vězněm Carlem Panzramem, odsouzeným na smrt za loupežnou vraždu. Henry postupně zjistí, že jeho představy o spravedlnosti dostávají v drsné realitě vězeňského prostředí celkem jinou podobu. Spřátelí se s Carlem, aby dokázal, že i ve vrahovi se může skrývat kousek dobra. Carlo píše za mřížemi svůj životní příběh vraha. Lesser zjistí, že Carlova minulost je o dost násilnější než si myslel, ale postupně se přesvědčí, že Carlo je lepším člověkem než zbytek vězeňského personálu... Je to však opravdu tak? Nechce Carlo jen ovládnout mysl mladého dozorce? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

conery1 

všechny recenze uživatele

" Boh drží nad špatnými ruku, aby ich mohol použiť ako nástroj svojej pomsty. Ale On tých ľudí neurobil." Presne tak, deti sa vrahmi nerodia, ale stávajú sa nimi. Film má všetko, čo má mať. Príbeh, silný ako trojitá káva, z ktorej sa vám ešte dlho krúti hlava, výborní herci, hudba a režisér, ktorý cez príbeh na vás dýchol hlbokou pravdou. Woodsovi stačilo aby bol " Polišom ", napísal " Denník vraha " a nadiktoval " Bestseller " a u mňa sa stal pánom hercom. " Všetci sme zmesou ľudí, ktorých sme v živote poznali, alebo stretli." ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Film se svým příběhem mírně evokuje pocity ke vzpomínce na filmy-Vykoupení z Věznice Shawshank,nebo Zelená míle.Ovšem nesmíme mu křivdit ve špatném smyslu nebot jmenované vzory jsou dnes již legendární vězenské kulty a snad i vrcholy všech snímků co kdy byli natočeny na vězenské téma.Tento snímek je jednoduchou ale přesto poutavou podívanou a i když bych věřil že je spíše určený pro TV produkci,je natočen z jistou bravůrou.Proto mírně přimhouřím i já oči a pro sympatičnost 70%. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Pribeh zlocince Carla (vyborny James Woods), ktery si prosel temi nejhorsimi veznicemi, kde s nim bylo zachazeno jako se zveri kvuli jeho brutalnim cinum, ktere pachal od sveho raneho mladi. Ve svem poslednim pusobisti se seznami s bacharem, ktery se od ostatnich diametralne lisi svoji laskavosti a dobrotou a s jeho pomoci sepise svoji pout zivotem. Nahled do vezenskeho prostredi. I kdyz nic noveho nenabizi a poukazuje na stare zname skutecnosti o spatnem systemu, me osobne film zaujal. 70% ()

Riverin 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film s excelujúcim Jamesom Woodsom. Carl Panzram bol naozaj zaujímavá postava ale celý ten čas som čakala, že mi film poskytne logickú odpoveď prečo robil to čo robil ale na to zrejme odpoveď ani neexistuje. Myslím, že keby sa do réžie pustil niekto skúsenejší, mohol by to byť naozaj vynikajúci film zatiaľ čo teraz je to len dobrý film so skvelým motívom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film diváka zavádí do temných zákoutí zločinecké duše a je zasazen do vězenského prostředí. Vypráví příběh o přátelství idealistického dozorce a na první pohled docela sympatického delikventa, kterého hraje vynikající James Woods a snad právě díky jeho výkonu dávám filmu vysoké známky i když místy snímek postrádá věrohodnost, ale jinak je velmi citlivě natočen a často tlačí na divákovi emoce dosti nevybíravým, ale pro mě přijatelným, způsobem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film využívá úryvků ze života sériového vraha Carla Panzrama. (Terva)

Reklama

Reklama