Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (438)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem moc nevěřil. Podle mne už bylo těch tučňáků dost. Ale nakonec to bylo příjemné překvapení! Klišé sportovních a rodinných filmů nahlížená optikou dokumentárního filmu najednou nepůsobí nijak otřepaně a člověku dojde, že je tenhle film inteligentnější, než je v daném žánru zvykem. A animace surfování, vln a vody vůbec je parádní. Skoro lepší než v hraných filmech. :-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpropadení tučňáci, ne a ne slézt z plátna. V jednu chvíli se o nich točí reálný dokument, napodruhé si ti jarabáci ve fraku prozpěvují při stepu a napotřetí berou do rukou surfová prkna a linkují sinusoidu kvality, kdy bylo Putování tučňáků fajn, Happy Feet ukázal, jak může z potenciálně zajímavého animáku vzniknout imbecilní fraška a Divoké vlny jsou zábavné a cool. Obrazově dokonalé záběry překonávání vln na dřevěných či ledových prknech berou dech, postavičky působí stylově a ač příval gagů není nijak oslnivý a příběh je jedno velké klišé, pobaví se malý divák i dospělý. Co si přát víc? Víc takových animáků říkám. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Reality show ze surfařských závodů? Zvířátka (tučňáci, kuřata, atd.) místo lidí? Pohodová hudba? Ano je to efektivní, ano je to zábavné. Ale je to tak nějak prázdné. Animák, který není moc pro děti jako spíš pro teenagery a dospívající, což je OK. Má zajímavou narativní formu, kameru i režii, tyto dva aspekty velmi poctivě evokují onu real-time show. Téma je velmi aktuální, řekla bych, pružně reagující na dobu. Surfs up je film s velkým komerčním potenciálem, já ho vnímám jako jednohubku na nezáživný večer. Jednou a víc ne. 60%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě asi překvapení roku! Originální, svižně, zábavné, občas dojemné, no prostě jednoduše super! Natočit animák jako dokument, tak to tu ještě nebylo a povedlo se to najedničku. Animace je špičková a může se hrdě měřit s nejnovějšími Pixarovkami. Bavil jsem se od začátku do konce a bylo to prostě bezva, mezi dnešními animáky (kromě Pixarovek) je to prostě špička. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Help the Chicken..." S pohodářstvím australského surfaře rozráží Divoké vlny již poněkud zatuchlou louži stále stejných počítačově animovaných snímků. Problém však je, že pouze formou a nikoli pak již i obsahem. Střih rádoby dokumentu tomu sedne perfektně, ovšem veškerý potenciál této formy je ukázán v nápadité úvodní scéně historie tučňáčího surfingu a v promluvách na kameru ihned poté... A následuje jen a pouze recyklace toho samého na sto a jeden způsob. Námětem jde o rodinnou "klasiku" o sebevědomí, pádu na hubu (respektive zobák) a nalezení těch pravých hodnot. Divoké vlny mají naprosto, ale skutečně naprosto, totožný děj i zvraty (dá-li se to tak vůbec nazvat) jako loňská Auta od Pixaru. Auru sympatického počinu již Divokým vlnám nikdo nevezme, ale je věčná škoda, že to má tak děsivě tuctový obsah. Pak by to teprve stálo zato. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Celý tým animátorů navštívil několi lekcí surfování na plážích v Kalifornii. (zigot7)
  • Biz G alias „The Geek“ je odkazem na dnes již legendární postavu Duda z filmu Big Lebowski. (HellFire)
  • Animátor Peter Nash pracujíci na postavičce Codyho si doma nahrával sám sebe na kameru, když četl scénář, aby vyzkoušel různou mimiku obličeje při jednotlivých replikách. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama