Reklama

Reklama

Kövek

  • angličtina Stones
všechny plakáty
Krátkometrážní
Maďarsko, 2000, 9 min

Režie:

Ferenc Cakó

Scénář:

Ferenc Cakó

Kamera:

Antal Kázi
(další profese)

Recenze (4)

nunka 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény boli príliž prekombinované. Nestíhala som chytať nitku, preto mám zo "Stones" skôr veľmi čudesné pocity, k čomu samozrejme prispela aj tá tajomná upišťaná hudba. Jediné, čo ma ako tak zaujalo bola technika, ktorú Cakó použil... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na začiatku sa pomelú kamene v mlynčeku aby z následného prachu vzniklo vizuálne podobenstvo schizofrénie podfarbené totálne psychedelickou hudbou alebo lepšie povedané zvukovou kakafóniou. Zaujímavý maďarský kraťas, ktorý by som však už druhý krát vidieť nechcel:) ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Zdelenie poprípade akýkoľvek obsah tohto diela mi ušiel, no pri tak zaujímavej kombinácii animácie a hudby nemám problém dať 5*, aj keby je to úplne o ničom. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Famózní buňuelovské podobenství o zlých úmyslech a notorickém kopání jámy, které mě jen utvrdilo v tom, že Maďaři mají nadměrný cit pro reinkarnaci prachem dávno zapadlých "kousků dortů", jak by teď jistě řekl Alfred Hitchcock. Před třemi lety Béla Tarr restauroval film noir natolik dokonale, že bych jej osobně řadil tento film mezi žánrové vzory. Tato osmiminutová hříčka si zase bere to nejlepší ze zmíněného Buňuela či Švankmajera a představuje nám novodobý surrealismus ve své (dle mě) nejsympatičtější podobě. Osobně se mi líbí víc než kupříkladu vzívaný Francouz Chomet, který třeba neumí svému výtvoru vdechnout mimo jiné hlubší příběh. Jediné, co tuhle svébytnou imaginaci trochu ztrpčovalo, byly vážné smyčcové melodie v podání György Ligetiho (často jej používal ve svých filmech Kubrick), jinak se dle mého soudu jedná o malý, a soudě dle zdejších devětapadesáti procent, také nedoceněný klenot krátkometrážních filmů. ()

Reklama

Reklama