Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Můžu potvrdit, že když jsem před několika roky žil a pracoval v Irsku, tak jsem tam Leprechauna zaregistroval. Samozřejmě jen ve formě suvenýrů (ve formě figurek, nebo byl přimalovaný zelený skřítek na podkově pro štěstí i se čtyřlístkem). Co se však filmu týče, tak tato série se mi vyhýbala až do dnešního dne. O její existenci jsem sice věděl, ale zvýšenou pozornost jsem jí nevěnoval. Nicméně v rámci postupného „sjíždění“ známých i méně známých hororových sérií, jsem po ní nakonec přece jenom sáhl. Když už pro nic jiného, tak jsem chtěl vidět mladičkou a začínající Jennifer Aniston. No co si budeme nalhávat, zázraky se nekonali. Tahle hororová komedie je sice skutečně béčko jak vyšité, ale popravdě nic víc než průměr z toho režisér nevyždímal. Nevím, zřejmě to bylo určené pro mladší publikum (což sice vyvracejí ty vraždy), ale já bych rozhodně uvítal, kdyby to bylo víc krvavější a koneckonců i zábavnější. Jo pár vtipných momentů se tu najde, zvláště když skřítek pronásleduje své oběti na trojkolce, nebo kolečkových bruslích, nebo když si hraje s policajtem v lese na schovávanou. V těchto okamžicích jsem se skutečně bavil, ale problém nastal ve chvíli, kdy se mělo přitvrdit. No, lépe řečeno na frak dostala důvěryhodnost - kupříkladu při střelbě z brokovnice (kdy nezůstali žádné otvory po kulkách ani ve zdi, nábytku či samotném skřítkovi…). Podobných chyb a nedostatků tam byla celá řada. Leprechaun je tak v mých očích obyčejné průměrné béčko, které sice neurazí, ale ani moc nenadchne. Pár dobrých momentů tu je, člověk se občas i zasměje, ale jinak žádná sláva. 50% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Miluju! Je to skvělé béčko atmosférou připomínající například Critters 2. Je tu totiž banda sympatických a zábavných postav, mile absurdní humor plus navíc naprosto geniální Warwick Davis který se naprosto převtělil do ústředního leprikóna a bavil celou stopáž. Je to skvěle praštěný, nebere se to vážně a scény jak leprikón nahání hlavní postavy na různých prostředcích mě nepřestalo bavit po celou stopáž filmu.  Je sice pravdou že to lehce před koncem na pár chvil ztratí dech a i na góru mohli přitlačit, ale v rámci komediálních béček se rozhodně jedná o nadprůměr a 5* dávám hlavně proto abych tu zvedl to naprosto tristní hodnocení. 9/10 (na poměry béček tohoto ražení!) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvé spoznanie škriatka dalo na známosť,že tento film bude mať silu aj v humore.Lebo škriatok bol veselá kopa a mal správne a uštipačné poznámky,čierny humor tu fungoval parádne.Mladučká J.Aniston mala tiež drzé hlášky ale pristalo jej to.Ale vedľajšie postavy boli fádne a ich dialógy tiež nestali za veľa.Z hereckého hľadiska to tiež nebola sláva.Scenáristicky tento film nebol moc premyslený ale aspoň celkové prevedenie pobavilo,len neviem či to mal byť účel.Ešte sa vrátim k tým postávam neskutočne sršali naivitou.Maska škriatka bola veľmi dobrá ale najviac zaujala tá jeho bezočivosť,zlomyseľnosť a duša malého dietata.Tieto tri aspekty boli na vysokej úrovni,len škoda že ako celok to už bolo o niečo horšie.Ci sprostučkými postavami,scenáristickým fiaskom alebo viac zameraným na komédiu ako na horor.Ale jeden film je podobný a to Gašparko Zabijak ale tento ma bavil viac.A ten koncoví rozklad bol efektný. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Pokud chceš tuhle věc vyřešit, musíš si chytit Leprikóna. Ale takový Ježíš Kristus je ještě lepší. Ten vydá za 10 Leprikónů. Jo. Jenže toho jen tak nechytneš´´. ;-))) Nevím sice, jaký je hlasový projev samotného Davise, ale Vladimír Čech si po Garfieldovi u mě může připsati další roli. Ten do toho dal 100% Anistonová si zde nenápadně cvičila roli Rachel (ať úmyslně či ne) a ostatní jsou jen do počtu. I když Ozzie Jones byl fajn. Dále mi přišlo, jako bych 2.pol. sledoval nenápadnou čas. smyčku, neb se zde snad 3x naše parta pokouši odjet v jeepu a nikdy se jim to nepodaří. Nejsem sice krvelačný, ale co se týče krvavých efektů, rozhodně bych pár přidal. TOP scéna? Náš skřet si to drandí v naprosto squellém dětském autíčku a zastaví ho policista, načež se ho zeptá, jestli není pro tak malého kluka na ježdění v noci, už trochu pozdě.:)))  Přequapillo poděkování Georgi Lucasovi. Že by kvůli tomu, že Davis hrál Ewoka? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že snímek „Skřítek“ bude trochu vtipnější, že to bude trochu větší jízda, ale přesto jsou zde docela dobré, hororové nápady, hlavně v rámci zabíjení. Film je krvavý, ale není vyloženě brutální. Přece jen to není tak explicitní, jak by to explicitní být mohlo. Snímek neurazí, ale bohužel ani nenadchne, protože spojení hororu a komedie zde není příliš epochální. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (8)

  • Podľa slov Warwicka Davisa mal byť tento film pôvodne určený pre detí. Štúdio však rozhodlo, že sa prerobí pre staršie publikum. (beso74)
  • První film produkční společnosti Trimark Pictures. (hladass)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama