Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg je zatraceně různorodý herec, což asi zapříčinilo to, že ačkoli jako relativně mladý, dostával široké portofóli rolí, ze kterých se sice nevylouply kasovní trháky, ale časem prověřené hodnotné filmy. Zvláště ty historické / životopisné jsou prostě super, Rocker je po Boogie Nights další retrospektivní věc, která trochu poodhaluje zákulisí průmyslu - tentokrát ne z prostředí točení porna, ale z hudební branže. Což je z mého pohledu neméně atraktivní. Všem Markyho fans doporučuju nastudovat si jeho starší filmy, protože vážně stojej za to! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg jako rocková hvězda? :) Nemám problém :) Ani s jeho dlouhými vlasy :) Mě se film líbil hlavně z pohledu člověka, který se dostane tam, kam se sice netoužil dostat za každou cenu, ale využil své šance a užíval si to plnými doušky. Lehký náhled na to, jak to v takové branži chodí - no nečekaně sex, drogy a rocknroll? :D Scéna, kdy se Emily a Chris vzbudí po první rockové party a oba se sejdou skoro nazí u svého společného pokoje, každý zvlášť - už v tu chvíli bylo jasno jak to dopadne :) Sice film s předvít¨datelnými závěrem a i každou minutu tušíte, co se stane, ale i tak - mě to vtáhlo do děje. Jak rocková atmosféra, tak dobrý výkon Wahlberga, i závěrečné titulky :) ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Moc mě to neuchvátilo.. Stejnojmenný film o 7 let později mě tedy bavil víc. Ani hudební žánr a rock tomu moc nepřidal. Nevím proč, ale bylo to docela nudné. Opět se musím s podivem zeptat, jestli šlo o komedii? Aha, tak to jsem si nevšiml ani v nejmenším. Děj byl hodně naivní, že snad ani největší optimista by nemohl čekat něco takového, no dobře, řekněme, že šlo o pohádku. Pár soundtracků se mi ale líbilo a jedna scéna mě bavila. SPOILER: Ta, když viděl u pódia stát svého velkého fanouška, který hlasitě zpíval jejich písničky a vzpomněl si, že na jeho místě stál v minulosti, když stejně obdivoval svoji rockovou hvězdu. Teď byl hvězdou on a docela mě vzalo, když si tohle uvědomil a svého příznivce vzal na pódium, aby si s ním zazpíval a později mu show přenechal. Za to nakonec přidávám jednu hvězdu, ale stejně končím jen na třech. Škoda, že hlavní roli nedostal Heath Ledger, ten by mi k ní seděl lépe a asi bych šel s hodnocením ještě nahoru. 40% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Tvoja práca je prežívať to, o čom iní snívajú. Tak sa s tým neser a rob to na plné pecky!" Druhé veľké prekvapenie s Markom W. v dvoch dňoch v podobe nijak zvlášť sofistikovaného, zato o to príjemnejšieho príbehu o úspechu v showbiznise, sláve, jej chuti i prázdnote, a predovšetkým o rockovej scéne 80. rokov. ____ Z filmu neprekvapivo vyplýva, že najväčší problém, ktorý človek má, keď dosiahne úrovne skutočnej hviezdy, sprevádzanej nehoráznym bohatstvom a bohapustým hedonizmom, je monogamia. Chudobný muž si s jedinou ženou musí vystačiť a byť spokojný, veď čo by viac mohol chcieť, pre bohatého (zvlášť hriešne bohatého, odolávajúceho pocitu, "že ťa všetci naokolo chcú ošukať") je však záväzok vernosti hroznou záťažou. Jemne moralizujúci, "správny" záver potom naladí uspokojivú katarziu a materiál na zamyslenie, ukazujúc že to, čo si nájdeš ako chudobný, je asi predsa len skutočnejšie a hodnotnejšie, než povrchný svet veľkých peňazí a výstrelkov. Človek sa predsa len presýti všetkého, tak prečo nie žien ? Síce sa to ťažko chápe z pozície frustrovaných chudákov, ale zmysel to dáva ___ Potom tu bola ešte tá otázka tvorivosti, hm, no nikdy som teda nemal pocit, že by ju veľké kapely a umelci nemohli vybiť, prinajhoršom aj v inom projekte... skôr naopak, iba priemerné kapely skladajú a hrajú celý život to isté - čo ostatne aj fanúšikov časom omrzí. Ani 80. roky neboli večné...___ Film drží predovšetkým výborný hudobný podkres plný klasických rockových vypaľovačiek (doplnkovú hudbu zložil Trevor Rabin, sám pôvodne uznávaný gitarista viacerých skupín, naposledy Yes) a talentovaným speváckym prejavom Markyho Marka, prekvapivým v inom žánri než ho preslávil.____ Stále znovu mi pri tom všetkom napádalo, aký to musí byť pocit, keď človek na pódiu jediným pohybom či slovom ovláda emócie obrovských davov ľudí, ktorí ho jednoducho zbožňujú. Musí to byť sila, akú iní umelci nikdy nespoznajú. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale perfektní hudba. Jo, kdo by neměl rád hard rock. Když už pro nic, tak je film dobrý pro mladé šampónky a šampoňačky, kteří alespoň můžou vidět, že rockový svět a život je prostě lepší než ten diskotékový. Jenže oni to stejně nepochopí. Ale to je jedno, není třeba někomu něco vnucovat. Oni do toho dobrého hudebního vkusu možná jednou dorostou sami. Jinak se jedná o prakticky tuctový film na dané téma, ale se sympatickými herci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Rob Halford prohlásil, že Rock Star je jedním z jeho oblíbených snímků. (liquido26)
  • Ve snímku si zahraje také několik muzikantů - Jason Bonham (syn zesnulého Johna Bonhama, bubeníka Led Zeppelin), Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Lebel Society), Jeff Pilson (Dokken) a Nick Catanase (Black Lebel Society). (liquido26)
  • Příběh filmu se částečně schoduje s příběhem Tima "Rippera" Owense. Zpěvák revivalové skupiny se po odchodu zpěváka, který je utajený homosexuál, ze své oblíbené skupiny, stane jejich novým zpěvákem. Owens byl dva roky po natočení filmu z Judas Priest propuštěn, aby se na scénu mohl vrátit Halford. Několik věcí však bylo ve filmu oproti skutečnosti pozměněno. Např. Rob Halford nebyl vykopnut, ale odešel sám. Owens nepochází z Pittsburghu, ale z Akronu v Ohiu, Halford opouští Judas Priest až v devadesátých letech, ne osmdesátých. Podle producentů se však film odehrává v 80. letech proto, aby se mohl příběh ubírat jiným směrem. Podle Owense však byl důvod k tomu, že producenti příběh pozměnili ten, že se se skupinou Judas Priest nedohodli na finančních podmínkách k získání autorských práv. (liquido26)

Reklama

Reklama