Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Celkom svižne natočené béčko, jeden z naj filmov Seagala posledného obdobia:))))...Steven je úplne otrávený a znudený, katastrofa na neho pozerať...Ale tentokrát nebol tou najodpudivejšou persónou, týpek čo hral "Chapela" bol tak neznesiteľný a rozčuloval ma tak, že Seagal je proti nemu nič!!! Celkovo to vidím ako mierny podpriemer, čakal som niečo horšie... ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Žoldáci spravedlnosti jsou dalším filmem Stevena Seagala, který režíroval Don FauntLeRoy a musím říct, že se jedná o jeden z nejleších Seagalových filmů poslední doby. Začátek je trochu chaotický, pak ale začíná skvělá akční smršť. Děj je i přesto velmi dobrý a Seagal ještě pořád dobře kope, takže nechybí ani dobré souboje. Ve filmu je i pár vtipných hlášek a herci ve vedlejších rolích byli celkem dobří. Objektivní kvalita 65%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven sice mírně zhubnul, takže už nezabírá 3/4 obrazu, ale stejně mu musí lézt záporáci až pod ruku, aby na ně moh použít aikido chvat a během vteřiny je ohnutím ruky zneškodnit, pak ještě na starý kolena vypustí pár příšerných hlášek, na dálku si vypomůže samopalem a na konec všechny zachrání, takže typická Seagalovka z posledních let ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Dal jsem Stevenovi další šanci a zase nic. Začínám Stevena a jeho tvůrčí partu podezřívat z toho, že scénář vymýšlejí přímo na place, neboť je zase dost debilní a marně se snažím najít vůbec něco pozitivního. Kromě několika úderných Seagalových hlášek toho nejhustšího kalibru jsem opět dostal naservírovanou těžko stravitelný akční guláš z více či méně povedených akčních scén, demetních dialogů, směšných hereckých výkonů a chaotických střihů. Zkrátka stárnoucí Steven Seagal zase ničím nepřekvapil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tak si tak říkám, že jsem asi nenapravitelný optimista. Pořád čekám, že i v Seagalově filmografii narazím na nějaký kousek, který ostatní jen nepochopili a mně se bude líbit. Zatím stále nic, a ani po Žoldácích se to nezmění. Sice po první čtvrthodince jsem začínal doufat (dobře, ona "válečná" akce nic moc, ale únos francouzského velvyslance se naopak docela povedl). Jenže pak začal Seagal ve filmu (a scénárista u psacího stroje) taktizovat, a po padesáté třetí kličce jsem se začal docela ztrácet. Nicméně se podivuji, jak se Stevenovi podařilo dotáhnout bojový styl Aikido k minimalistické variantě - žádné kopy, žádné rychlé údery (vlastně když nad tím přemýšlím, tak ani pomalé) - jen sem tam někomu zkroutit ruku a toť vše.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)
  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)

Reklama

Reklama