Reklama

Reklama

Ilha das Flores

  • angličtina Isle of Flowers
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Brazílie, 1989, 13 min

Režie:

Jorge Furtado

Scénář:

Jorge Furtado

Kamera:

Roberto Henkin

Obsahy(1)

Pan Suzuki pěstuje rajčata, ta prodává do supermarketu, v němž si je koupí paní Aneta. Paní Aneta vyrábí parfémy a dnes bude vařit vepřové maso s rajčatovou omáčkou. (Snorlax)

Recenze (9)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Christ was a jew“ Když nazvete věci pravými jmény je to úsměvné i uzemňující naráz. Dokument, který na obdivuhodně malém prostoru shrnuje vše, co potřebujete vědět před návštěvou Země. Škoda, že nevzniknul o pár milionů let dříve. Jako varování. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Satirický pohľad na ľudstvo (konzum, konzumizmus a pod.) zobrazený "očami" paradajky. Jedinečný nápad, ktorý v trinástich minútach vylíčil obsah celovečerného dokumentu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako nenápadná satirická hříčka a vyklube se z toho taková kritika konzumní společnosti, že jen zírám. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Autopsie člověka vědou, na jejímž konci stojí člověk živý; zdání ironicky odtažité strukturalistické metody rozpitvání člověka a země jen na jejich objektivní systém vztahů ústí v záblesk rozkvětu humanismu – květ extrahovaný z buldozerem rozdrcené dětské hlavičky. Záblesk a naplnění experimentálního strukturálního filmu 60. - 70. let: pokud v Květnu 68 na studentských barikádách v Paříži toužících svrhnout kapitalismus bylo skandováno heslo, že „struktury nepochodují v ulicích“ (les structures ne marchent pas dans les rues), tak v tomto brazilském krátkometrážním veledíle se tak skutečně stalo – film založený na chladné struktuře stvořil člověka kypícího životem a svobodou. Aby jej mohl zabít. Abychom ho mohli zabít my všichni. ()

tigre 

všechny recenze uživatele

Skvely kratkometrazni film od Jorge Furtada zabavnou a sarkastickou formou naucneho filmu lici cestu rajcete z plantaze pres supermarket az po jeho finalni destinaci v podobe obri skladky na ostrove kvetin. Za behu se stihne jeste dotknout nekolika zavaznejsich temat, aby vas nakonec opustil v prijemnych rozpacich. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Vše začíná ja dokument inspirovaný Monty Python, to je takédůvod, proč se divák dobře baví a směje se asociačně podaným skutečnostem. Pak se ale přeneseme do Brazílie, kde film dostává novou, sarkasticky se šklebící tvář, jež se vysmívá (a zamýšlí) se nad dnešní (nejen brazilskou) společností. A že je nad čím se zamýšlet, což? ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Ostrov květin existuje. Bůh neexistuje. Film, který chce říct všechno a říká to ve 13 minutách, skrze příběh zkaženého rajčete. Je to jako kdybyste se pokoušeli vymalovat dějiny lidstva na krabičku od sirek - originální, můžete do toho vložit svůj náhled, zaujme to ... ale nějak tady chybí vysvětlení proč to vlastně děláte. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Uff! Paráda. Podobné věci by měli dávat denně v TV místo těch kravin, co tam chodí. Až jsem se za lidstvo zastyděl.Trošku víc sebereflexe by neuškodilo každému z nás. Díky Jorge.. ()

Tch9721 

všechny recenze uživatele

Dokument za krátky čas zhrnul všetko podstatné. Boli tam scény, ktoré boli vtipne opísané, no vtipné rozhodne neboli. Je to turistický sprievodca miestom, kde sa bez peňazí nepohnete a skončíte v spoločenskom reťazci niekde za prasatami. ()

Reklama

Reklama