Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn 1888. Polícia zo Scotland Yardu je v pohotovosti. V meste zúri krvilačný vrah a zástupca náčelníka, inšpektor Hansen (Patrick Bergin) je poverený samotným Sirom Charlesom Warrenom (Michael York), aby zločin v krátkom čase vyšetril. Obeťou sa stala pouličná prostitútka v stredných rokoch. Zomrela skôr, ako jej páchateľ podrezal hrdlo a vzápätí so zručnosťou chirurga vypitval vnútornosti. Inšpektor Hansen je poctený pozvaním Sira Charlesa ne večierok do jeho rezidencie. Tu sa zoznámi s jeho vplyvnými priateľmi a princom Albertom Victorom (Samuel West), ktorý sa aktívne zaujíma o priebeh vyšetrovania. Na Scotland Yard je nečakane doručená listová zásielka od Jacka Rozparovača, ktorý sa prizná k zločinu a nabáda políciu, aby si odviedla prácu tak kvalitne, ako on. Jack Rozparovač na seba nenechá dlho čakať a opäť zasiahne. V tú noc vraždí dvakrát. Obeťami sa stali opäť prostitútky. Inšpektor Hansen získa výpoveďou náhodnej svedkyne druhej vraždy zvláštnu informáciu - vrah vonia po marhuliach. Vydá sa teda po tejto stope a prichádza na šokujúce súvislosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pred zacatim filmu ma navnadilo, ze film bude oplyvat napinavymi scenami, kto moze byt za vrazdami kultoveho vraha Jacka Rozparovaca. Zahadny vrah je uz na zaciatku filmu ukazany a to ma aj dost sklamalo, pretoze pocas celeho filmu neni nic zaujimave ponuknute divakovi a uz sa to len vlieklo nudnym napredovanim ku konecnemu finale. Skoda, ze dej filmu je tak nevkusne premysleny, co len filmu uskodilo, akoby mu to malo pomohnut. Pre mna osobne nic moc film tuctoveho razenia. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci ještě poměrně ucházející. Ale kdyby se scénárista trošku víc snažil na škodu by to nebylo. Logiku prozrazení vraha po asi deseti minutách poněkud nechápu a závěrečné "drama" také působí spíše směšně. Ale jak říkám s přihlednutím k tomu, že se jedná o televizní produkci se to dá snést. 50% ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je tvrdý průměr. Poměrně lehce zapomenutelný, na to, že je to film o sériovém vrahovi, tak v něm takřka vůbec chybí napětí, plyně tak nějak pozvolně. Vraha známe od samého začátku a ani pořádně nevím, co bylo záměrem tohoto filmu. Chvíli to vypadalo jako v Colombovi, že půjde o to, jak poznat vraha, ale pak to spíše bylo o ničem. Není to úplný propadák, tak film na jednoho zhlédnutí, ale téma bylo určitě v jiných filmech vytěženo daleko lépe. Hodnocení 5/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komorní krimi o Jacku Rozparovači který je tentokrát trochu netradiční. Pachatel je totiž prozrazen hned na začátku. Děj tedy sleduje poctivou detektivní práci inspektora Hansena, který se ho snaží vypátrat. Příběh je odvyprávěn volně zcela bez mohutných akčních či obvyklých hororových scén a toto tempo si poctivě drží. Po dramatické stránce to také není žádná sláva, přesto dokáže s jistotou zaujmout. Herci jsou velice přesvědčivý, a vydávají ze sebe vše. Vyprávění zbytečně neuhýbá a drží se hlavní dějové linky. Zkrátka, i tento snímek má v sobě jisté kouzlo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Záhadnej Jack Rozparovač tady v tomhle filmu není tak záhadnej, a proto je to zas něco jinýho. Docela se mi zamlouvala ta konspirace s královskou rodinou a s heslem na rtech "kdo nemá syfla, ten jakoby nežil" doporučuju pro nenáročného diváka na klidné odpoledne s pár mrtvolama nebo s rodičema. Chvilku mě zmátl Samuel West, protože s tím knírkem vypadal místama jak Borat. Z dalších známejch herců je tam Gabrielle Anwar (Fiona z Burn Notice), Bergin, kterej je tady aji docela sympatickej, a York, kterej je zas naopak nesympatickej... ()

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy inspektor Hansen (Patrick Bergin) ukazuje Florry (Gabrielle Anwar) fotky z vražd, je možné vidět i několik fotografií vražd, které se ještě nestaly. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Australském městě Melbourne. (Terva)

Reklama

Reklama