Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí začne nejeden frustrát významně mrkat na mamku, podstrkovat jí seznamy jmen sousedů, nadřízených či oblastních ouřadů - a očekávat od ní trvalé řešení. A tak to má být, kurde, když mě sem vyprskla, tak ať mi trošku umete cestičku, že. Film v ničem nevadí, jen těžko nadchne, na postkoitální zívanou ideální. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V mojom "mentálnom" archíve to bude tesne pod štyri hviezdičky, pretože z celkového pohľadu ide o štandardnú čiernu komédiu, ktorá ničím príliš neprekvapí, ale na druhej strane sú to práve detaily, charaktery a dokonalá atmosféra anglického zapadákova, ktoré ju robia tak čarovnou. Takže s triezvym úsudkom síce môžem udeliť len 3*, ale aj vďaka špičkovému hereckému triu Rowan, Kristin a Maggie som sa vynikajúco zrelaxovala a vrelo odporúčam ľuďom, čo od komédií nevyhnutne nevyžadujú tony vyžmýkaných vtipov alebo teplý jablkový koláč. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

.........asi mám jiný pohled na anglické komedie, ale tato černohumorní ostrovní mě vzala hned od začátku. Hlavní aktéři si po celou dobu notují na jedničku, Thomas, Atkinson, Smith, Swayze....v neuvěřitelném podání, řekl bych, tak jak buchty od maminky.......k plnému hodnocení bych ještě požadoval lepší střih, ale to mi nebrání v tom, abych si tuto příjemnou a inteligentní věcičku položil a uschoval do toho nejbližšího šuplíčku vedle mě a byla po čase připravena k dalšímu zkouknutí........ ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní zážitek... dost britský, velice ženský, neřkuli feministický. Vůbec bych neřekl, že se jedná o komedii, je to spíš takový malý, odlehčený příběh - sám o sobě docela zajímavý, ale žel podaný nezajímavým způsobem... Příliš neforemné a taky mdlé a pomalé na to, s jakým humorem se tady pracuje. Přesto mě právě tenhle patřičně vysušený, v černém čaji vyluhovaný, humor byl hodně blízký. Docela mě mrzí, že to musím říct, ale myslím, že obsazení Rowana bylo velkou chybou... Třebaže se očividně snažil, jeho kněz nakonec skončil jako karikatura někde na půl cesty mezi Beanem a Goodfellowem - vrcholem nedůvěry v jeho postavu pak byla scéna s Šalamounovou písní. Ženské party byly naopak obsazeny senzačně - Thomasová a Smithová vykouzlily opravdu senzační výkony na kterých film pevně stojí. Mé malinko nadopované hodnocení jakbysmet... 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama