Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V mojom "mentálnom" archíve to bude tesne pod štyri hviezdičky, pretože z celkového pohľadu ide o štandardnú čiernu komédiu, ktorá ničím príliš neprekvapí, ale na druhej strane sú to práve detaily, charaktery a dokonalá atmosféra anglického zapadákova, ktoré ju robia tak čarovnou. Takže s triezvym úsudkom síce môžem udeliť len 3*, ale aj vďaka špičkovému hereckému triu Rowan, Kristin a Maggie som sa vynikajúco zrelaxovala a vrelo odporúčam ľuďom, čo od komédií nevyhnutne nevyžadujú tony vyžmýkaných vtipov alebo teplý jablkový koláč. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film sice trochu pokulhává a ztrácí se v trapných vtípcích, s příchodem nové hospodyně se ale celá atmosféra mění a na řadu přichází ten pravý černý anglický humor. Rowan Atkinson konečně odhazuje svůj typický idiotský výraz a v roli sympatického vikáře dokazuje, že skutečně umí hrát. Přesto největší hvězdou večera zůstává samotná hospodyně, Maggie Smith. S přehledem strčí všechny ostatní herce do kapsy a coby šarmantní postarší dáma, která by (ne)ublížila ani mouše, si získá srdce všech zúčastněných. Aby bylo jasno, ta čtvrtá hvězdička patří hlavně jí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní, ale bohužel také nepokrytě mainstreamová, britská černá komedie, která ze své morbidnosti dělá tu největší přednost. Naopak do kolen ji sráží příliš laciný a předem lehce odhadnutelný scénář a pak také rezignace na logický běh věcí, tolik očividných stop by snad žádný soused ani policie nemohla přehlédnout. Je jasné, že celý film je míněný jako nadsázka, takže dříve vznesený argument nemá platnost soudu, ale přesto... Škoda, mám rád britské komedie, ale Univerzální uklízečka není právě důkazem jejich vysoké kvality...spíše takový mírný nadprůměr... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama