Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film sice trochu pokulhává a ztrácí se v trapných vtípcích, s příchodem nové hospodyně se ale celá atmosféra mění a na řadu přichází ten pravý černý anglický humor. Rowan Atkinson konečně odhazuje svůj typický idiotský výraz a v roli sympatického vikáře dokazuje, že skutečně umí hrát. Přesto největší hvězdou večera zůstává samotná hospodyně, Maggie Smith. S přehledem strčí všechny ostatní herce do kapsy a coby šarmantní postarší dáma, která by (ne)ublížila ani mouše, si získá srdce všech zúčastněných. Aby bylo jasno, ta čtvrtá hvězdička patří hlavně jí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký comeback Rowana Atkinsona, který jednou řekl, že se vším sekne a tak to taky podle něj mělo být. Nakonec stejnak nevydržel, semtam rozsekal nějakýho sporťáka, zjistil, že ho život nebaví a tak se opět vrátil k filmu. Udělal rozhodně dobře. Univerzální uklízečka je klasická suchá, anglicky humorná komedie, která klasicky anglicky rozvádí svůj příběh vcelku pomalu a nudně. Jenže když si vezmu fakt, že se Atkinson oprášil a opět se k tomu všemu vrátil nejen díky tomu, zas tak špatné to není. Respektive, je to dobré proto, že se na to s radostí opět podívám. A tak to má u komedií být. --- To není fér. Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují... A co dělám já? Zbavuji se mrtvol. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ó, jak jsi krásná přítelkyně má... Pohodová, v některých momentech řádně morbidní a ulítlá, britská komedie z anglického venkova. Na základním motivu manželských problémů vystavěna zápletka o jedné uklízečce, kterou by chtěl mít doma asi každý. I když ta pointa s lodníkem byla vystavěna na vratkých nohou, a ani závěrečná pointa mi nepřišla příliš dobrá ve srovnání s předchozí stavbou, má to pár opravdu dobrých momentů, parádní herecké obsazení - Atkinson je civilní a přitom stále Mr. Bean, Kristin parádní, Maggie Smith vražedná a Swayze tak slizký, jako nikdy předtím, a děj přes neustále vracející se nudu, která je ovšem vždy ukončena nějakým fajn nadsazeným mordem, uteče rychle a nakonec, proč ne? I takovéhle obyčejné věci jsou potřeba. Slabší 4 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, dokonale natočené a zahrané dílko naplněné výborným suchým černým humorem. V zásadě jde o mile podvratnou a geniálně pointovanou variaci na klasické britské detektivky, přičemž Grace je vlastně takovou na ruby otočenou paní Marplovou. Skoro mám chuť dát plných pět, neboť takhle vybroušené dílko se vskutku jen tak nevidí. Maggie Smith je skutečně okouzlující a také Rowan Atkinson se své úlohy zhostil rozhodně skvěle. Je občerstvující vnímat jeho komediální talent ve zcela jiné a nebojím se napsat vyzrálejší poloze než v jaké ho běžně vídáme... Zajímavé komentáře: hirnlego, Renton, maxi6, Lynn ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama