Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá černá komedie mi připomněla zlaté časy té české...( Čtyři vraždy; Pane, vy jste vdova; Konec agenta...). Trojice Thomasová - Smithová - Atkinson je skvělá, zdárně sekunduje ve vedlejší roli i Swayze. Uklízečku jako je Smithová by člověk občas potřeboval. Zatočí s otravným psem ( taky nám každou chíli nějaký vyje pod oknem), nepříjemným sousedem i chlípným a vypočítavým milencem. Pohled na dno jezírka evokuje bazén z Konce agenta W4C či garáže ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku.... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalě suchý místy cynický britský černý humor, který každou chvíli práskne skvělou hláškou, dialogem nebo situací, skvělé obsazení a svižné tempo, které jen občas klopýtne lehce přetaženou scénou (zejména některé scény s Patrickem Swayzem). Maggie Smith je ve své smrtící laskavosti dokonalá, stejně jako Kristin Scott Thomas ve své unavené podrážděné neuspokojenosti a Rowan Atkinson ten překvapil nejen umírněným humorem, ale také jednou z nejkouzelnějších milostných scén jaké jsem v posledních letech viděl. A to vlastně jen leží, hlavou mu běží verše a v odraze zrcadla vidí svou ženu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama