Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený na motivy povídky Honoré de Balzaca se odehrává se ve druhé polovině devatenáctého století. Krásná mulatka Venus (Josephine Jacqueline Jones), pocházející z ostrova Martiniku, se stává modelkou mladého sochaře Armanda (José Antonio Ceinos). Ten se do Venus zamiluje a dívka jeho lásku opětuje. Chudý umělec nemá na zaplacení nájmu a dívka se mu rozhodne pomoci. Její krása přitahuje nejen muže, ale i ženy. Stane se milenkou bohaté paní Marie (Karin Schubert). Když přinese peníze Armandovi, je nazvána prostitutkou a vyhozena z bytu. Opuštěná a zklamaná skončí v nevěstinci paní Lili (Mandy Rice-Davies). Tam si ji oblíbí bohatý sběratel umění, který ji společně s další prostitutkou Louisou (Florence Guérin) vykoupí a odvede do svého domu ve Španělsku. Zároveň navštíví nemocného a zuboženého Armanda. Přes jeho protesty mu vnutí peníze a odveze dokončenou sochu. Příběh se blíží k tragickému konci, když se Armand rozjede do Španělska za Venus. (curil)

(více)

Recenze (3)

Marty_v.S. 

všechny recenze uživatele

Film natočen na motivy páně Honoré de Balzac. Sledujeme příběh sochaře, kterej má leda tak hovno a sotva na nájem, moc mu to netvoří, načež nalezne svou černou můzu. Rupne mu v kouli, a možná i v koulích, prostě se do ní zblázní a začne podle ní tvořit sochu. Bohužel je krapet žárlivej. Venuše mu uteče. Ta se živí jak se dá, sochař postupně chátrá, sochu nechce prodat sběrateli, Venuše se stále živí více a více bordelem, sochař má kurděje či co, toho využije (i za prosby Venuše) sběratel. Koupí sochu, vykoupí Venuši z bordelu i s kámoškou a jedou na jih, užívat si k moři. Sochař přestává mít kurděje, sochař prozře, sochař chce pomstu. Najde svou Venuši, najde sběratele, Venuši postřelí, zabije sebe .. do toho všeho lehce 80.tkové erotiky. Bože fakt jsem to viděl a hodnotil? :D ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film žánru, který měl boom v osmdesátých a devadesátých letech. Nikoho neurazí, hezké ženy, hlavní roli hraje bývalá miss Bahamy, a jak jsem pátral, nic dalšího netočila. Kladem filmu je zařazení děje do 19. století, což film odlehčuje a dává příležitost k zajímavé výpravě, což je jedním z mála kladů příběhu. Je to prostě dobová soft erotika, více podprůměrná. Něco v bodování jsem přidal za Monique Gabrielle a za to, že jsem narazil na kvalitní záznam. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama