Reklama

Reklama

O psu, který ukončil válku

  • Česko Pes, který zastavil válku (více)
Trailer

Začalo to jako domluvená bojová hra, ve které se první skupina dětí snaží ubránit ledovou pevnost a ta druhá ji naopak dobýt za pomoci sněhových koulí. Postupem času však tento konflikt přeroste v regulérní válku se skutečnými obětmi. Na pozadí bojů sledujeme příběhy několika dětských “vojáků“. Jako například slasti a strasti tajného agenta, kterého do opevnění nasadili všehoschopní útočníci. Tento špión se nakonec bude muset rozhodnout na kterou stranu se přidá, neboť se během své mise zamiloval do strážkyně hradu. To velitel obránců má zcela jiné starosti. Jeho pes je už hodně starý a nemocný, a tak se v rodině řeší, jestli by nebylo lepší nechat ho utratit. (BlackMount)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi po 25 letech a jediné co mi utkvělo v paměti, je ten emotivní závěr, kdy skončí klučičí válka ve sněhovém hradu. Po čtvrtstoletí mi to už spíše přijde jako film s nepříliš zvládnutými dětskými hereckými rolemi a také ploché dialogy srážejí jinak docela příjemný příběh. [293. hodnocení, 13. komentář, 79%] ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s óóbrovskou dávkou nostalgie a hlavne vďaka spomienke na ten pocit keď som to ako decko pozeral, bolo niečo viac ako týždeň pred zimnými prázdninami, ja som nasimuloval chorobu a tak si ich parádne predĺžil, no a presnejšie, toto bol ten film čo išiel v telke keď mi to víťazne prešlo u pediatra a ja som došiel domov s úsmevom malého spokojného hajzlíka na tvári. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

[spoiler na konci komentu] Ještě, že pročítám diskuzi "hledám film", protože bych si na tento snímek asi nikdy nevzpomněl. Za což se stydím. Nechápu, proč je televizí opomíjený. Viděl jsem ho před mnoha a mnoha lety, kdy jsem byl ještě ve stádiu zvaném "dětství". Vím, že tam byly dvě party dětí. Jedna parta měla psa bernardýna a jednoho dne se děti z obou part rozhodly, že budou mezi sebou válčit. Postavily si ze sněhu pevnosti. Jediný, komu se bitva nelíbila, byl bernardýn a rozhodl se, že „válku“ musí zastavit. Jen nevěděl jak. A tak ho v jednu chvíli napadlo, že z té jedné party, které patřil, vyběhne na tu druhou pevnost. Jenže to dopadlo velmi smutně a i když já psy nemám rád, tak zde, tohoto bernardýna mě bylo velmi líto. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl kdysi jako školák. To už může být i čtvrt století. Ale scéna, v které se vlastně naplní název filmu mi zůstala v paměti, i když jsem dlouho nemohl najít název toho filmu. Pak stačil jen do googlu zadat klíčová slova: pes, sníh, válka. A název byl na světě. A tak jsem si po dlouhé době znovu prožil povzdech hlavního hrdiny: "Já nechci jinýho psa, já chci jen Cleo". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy jsem neměl rád ani jako dítě, ale najde se pár kousků, na které nedám dopustit dodnes. Tenhle má co dát i dospělým, protože se může pochlubit silnou myšlenkou a přesahem. Zařadit tohle rodinné drama mezi proti-válečné snímky je možná trochu přiražené za vlasy, ale je pravda, že máloco na mě udělalo takový dojem, jako scéna ukončení bojů. Válka se jeví jako nezbytná až do doby, dokud Vám nesebere něco, co už nikdy nemůžete získat zpátky. Pak se stává nelidskou. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama