Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním (anti)hrdinou komedie, natočené ve stylu japonské divadelní frašky kjógen, je boss místního klanu jakuzy Daisaku Óna (Júnosuke Itó), který se jako správný šéf obětoval za své muže a odseděl si tři roky ve vězení. Po propuštění na něj před branami věznice nečeká nikdo z jeho podřízených, zato na něj čeká řada nepříjemných překvapení: klan ovládl ambiciózní Jasaburo Jató, kandidující do městské rady, manželka se dala na nekonečné modlení, milenka mu utekla a vysoký tlak Ónovi ani nedovolí se nad těmito příkořími pořádně rozčílit. Játó se při předvolební kampani neustále ohání psacím perem, proto Óna a jeho bývalý spoluvězeň (prosťáček Taro, odborník na výbušniny, toho času řidič fekálního vozu) připraví „geniální“ plán na pomstu pomocí výbušného pera. (Ertai)

(více)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělá hra kjógenu. Kupodivu tahle fraškovitá forma snese i takovou délku (obvyklé je 10 nebo dejme tomu 30 minut). Vzhledem k tomu, že jsem na kjógenu byl minulý týden v divadle, opravdu jsem si zde užíval formální a výrazové prostředky, abych tak řekl :) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Zábavná, uvolněná, ironická hříčka ve stylu divadelních frašek kyogen, s naprosto excelujícím Yunosukem Item. Starý vůdce gangu je po třech letech propuštěn na svobodu a postupně zjišťuje, že se změnila jak jeho skupina, tak celý svět. Nehodlá se s tím jen tak smířit, ale jeho možnosti značně ochably. O děj tady však příliš nejde, slouží jen jako rámec pro jednotlivé vynikající scény. Hudební složka ve filmu hraje klíčovou roli a je skrz naskrz prosycena příjemně uvolněným humorem. Čekal jsem od Okamota maximální kvalitu a tu jsem opět dostal. ()

bibbi 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější film, který jsem měla tu čest za poslední dobu shlédnout, skvěle namixované prvky a zvukový doprovod kjogenu, výborní herci + skvělý režisér Okamoto = 5* ()

Reklama

Reklama