Reklama

Reklama

Murder-Set-Pieces

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film vykresluje skutky sadistického maniaka, který vzhlíží k Hitlerovi, řadí se mezi nacisty a praktikuje ve svém rozsáhlém domě zvrácené orgie na dívkách, které naláká na focení. Dívky pak ve sklepě znásilňuje, mučí a porcuje. Není mu cizí vraždit i na veřejném místě v ústraní někde na záchodcích a podobně. Jedná se o extrémně násilný film, plný brutality a krve. (Flipnic)

(více)

Recenze (61)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca gore žánru, je to jeden z predstaviteľov, ktorého treba privítať s otvorenou náručou. A však s týmto všetkým, to ostatné padá. Amatérsky scenár nieje ani tak problém, ten tu vôbec ani byť nemusel, len dodáva vatu, ktorá sa príliš nezlučuje so splatter efektami a nudí jak hovado ( pardón hovada ). Ani kamerový focus akoby nechcel dodať viac a zakrýva síce niečo, čo bolo natočený, ale zlým prevedením, to vlastne ani vidieť nieje. Aspoň, že ostala červená červenou. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Málokdy ocením samoúčelné násilí a brutalitu.....ale na tomto si někdo dost ujel ve stylu Maniaka, takže jednou za čas budiž. Nedoporučuju všem, co nemají opravdu hodně za sebou, je to strašná řezničina, kde se neserou ani s děckama. Prostě už od pohledu trefenej neonácek jezdí po městě v nadupané káře a hledá (nejen) kurvy, který ojede, a pak podřeže - v lepším případě. 70% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně je? Tenhle film je něco, co by se dalo přirovnat například ke dvoum zásadním filmům podobného typu a to je Henry: Portrait of a Serial Killer (1986) a Maniak (1980)(ale zdaleka nedosahuje jejich filmových kvalit, jedná se celkově o amatérštinu...). Je to prostě na první pohled jakási sonda do duše vraždícího maniaka. Ovšem na druhou stranu, přesně jak popsal RYKARDO, se jedná jen o sled do sebe těžko zapadajících scén, které nedávají žádný ucelený děj. Postava vraha je totálně šílená a opravdu nechutná. Mladý namakaný nacista, co poslouchá na plasmě Hitlerovy projevy a přitom posiluje. Láká krásné holky na focení aktů a pak je šoustá, mlátí, mučí a vraždí ve svém speciálně upraveném sklepení. To asi tak ve stručnosti a teď trocha varování... Jedná se o čistý explotation tak drsného ražení, že i mě, hodně otrlému divákovi, šly oči vsloup. Divák je zasypáván vším možným hnusem, jaký si jde (i nejde) představit a to v tak dlouhé stopáži (uncut) a v tak silném náporu, že se tomu těžko odolává. Film nebaví ... to je právě ta chyba, že kromě mordů vlastně ani nic neobsahuje a posouvá se od ničeho k ničemu ... nemá děj. Ovšem výjevy v něm ztvárněné dávají na prdel drtivé většině explotation horrorů všeho možného ražení. Filmaři podle mne účelně využívali zobrazování násilí, aby šokovali a aby na sebe upozornili (což osobně nemám rád). Navíc si do filmu pozvali dvě "special guest stars": Tonnyho Todda a Gunnara Hansena, známé to "řezníky" ze starých horrorů Candyman a The Texas Chainsaw massacre, čímž se vlastně prozradili, že jde o provokaci. Každopádně, tohle je vrchol brutality!!!!! Film je "extreeeemly grizzly GORY!!" (vlastní vymyšlený pojem) a zobrazuje naprosto všechno a ztrhává VŠECHNA FILMOVÁ TABU!!!!! Je to jeden z mála filmů, který jsem viděl o mohu o něm v klidu říct, že to je film pro sadistické perverzní úchyláky ... Ale díky za takové filmy, protože se tak úchylové mohou vyřádit u filmu doma a neobtěžovat pak lidi na ulici ... (myšleno s mírnou nadsázkou ...) Rozhodně nedoporučuju povahám se slabším srdcem, psychikou, ženám, dětem a mládeži do 18ti let a opravdu tohle jen na vlastní nebezpečí ... já vás varoval ... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To by nebylo ono, kdybych si na mé dnešní narozeniny nedopřál nějakou prasárnu. A musím říct, že tohle bylo dost extrémně nechutný. Ani bych neřekl, že to bylo samoúčelné, kde šlo pouze o brutalitu, děj tu byl, sice jednoduchý o porušeném náckovi, který vzhlíží k Hitlerovi, ale byl. Viděl jsem už několik podobných filmů, kde nebyl ani ten jednoduchý příběh, aby člověk věděl alespoň "proč". Brutální scény jsou natočené celkem dobře, top scéna asi zabití ženský ve vaně a finále alá masakr motorovou pilou bylo taky fájn. Překvapilo mě, nebo spíš zarazilo, že došlo i na zabití dítěte. Samozřejmě nechybí spousta nahatých slečen a sexu. Pouze pro okrajové publikum. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Krveprolití. Brutalita. No a to je asi tak vše, za co dávám dvě hvězdičky. Vím, že většinou jsou tyhle filmy samo účelové a nejde o děj, jen o tu krev. Ale jestliže režisér chce do takového filmu zapojit i příběh, měl by diváka bavit, zapojit ho do příběhu, vykreslit více postavy a jejich charakter, divák by měl i sympatizovat s postavami. Ale ne, tady postrádám vše. Režisér si vymyslel příběh, ale zároveň se o něj vůbec nestaral. Škoda, protože jinak by to fungovalo dobře. ()

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je zavražděno 30 lidí a vypotřebováno 55 galonů umělé krve. (Flipnic)
  • V mnoha zemích je film dodnes zakázán, v některých byl uvolněn až několik let po natočení. (Flipnic)
  • Aby dostal film rating NC-17, muselo být vystřiženo 23 minut brutálních scén. Žádný film v historii nebyl dosud kvůli ratingu takhle zkrácen. (Flipnic)

Reklama

Reklama