Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze (87)

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

"The Closer" je seriál, na kterej se prostě musíte naladit a zvyknout si na něj. Na hlavní postavu, na její povahu, vyšetřovací postupy, kameru a především na Los Angeles, který je v tomto seriálu vyobrazeno naprosto odlišně než na co jsme v televizi zvyklí. Nečekejte žádný blýskavý záběry překypující přepychem, ale spíš rozpálené betonové ulice, co nemají konce, prázdné a syrové prostředí, co zavání depresí, strachem a surovostí (realita??). Původně jsem si myslel, že se "The Closer" odehrává někde v Arizoně či Novém Mexiku, to až při řádném sledování mi došlo, že to je L.A. - moje drahé oblíbené město. Kdybych o něm nic nevěděl, tak z tohoto seriálu bych rozhodně nedostal impuls, že je to místo, co by mě nějákým způsobem lákalo. Ale k seriálu. První tři série jsou docela zajímavý svým konceptem jižanky, která se přestěhuje do města, o kterým neví ani tuk a rovnou se stává šéfkou oddělení, kde musí krotit x chlapů, kteří nejsou na nějákou ženskou vůbec zvědaví. Její přízvuk a nevkus jí na serioznosti taky moc nepřidávají. Čtvrtá série se trochu hledá, nabírá trochu jiný tempo, případ na pokračování, rozmělněnej i do dalších sérií. Nefunguje to úplně na sto procent, ale funguje to určitě aspon částečně a snaha se taky cení. Pátá, šestá a sedmá série konečně nabírá tempo, který si zaslouží jak seriál, tak i věrný divák a poslední díly jsou velice kvalitně zpracovány, kdy je do nich natřískáno co se dá a přitom to nevyznívá něják křečovitě, jak by se od seriálu, kterej se zabývá pomalým vyšetřováním a odkrýváním pachatele, mohlo zdát. Postava Brendy asi nebude lámat rekordy v oblíbenosti. Je nepříjemná, děsivá, někdy dětinská, panovačná a záludná. Vždycky dosáhne svýho a nezajímá ji jak, to jí tím pádem vytváří nepřátele jak za mřížema, tak na straně zákona samotnýho. Líbí se mi, jak je v poslední sérii poukázáno na fakt, že když vezme člověk zákon do vlastních rukou, je linie mezi zločinem a spravedlností dost tenká.. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celá tíha úspěchu a zábavnosti seriálu stojí na hlavní hrdnice a logicky s ní i padá. Nová šéfka vyšetřovacího týmu je naprostý "freak" , je totálně roztěkaná, pracuje, kdy se jí zachce, neuklízí, bloudí po městě autem, cpe se sladkostmi, telefonuje se svými rodiči, ale mezi tím vším bezprostřední manipulací řeší zapeklité případy. Proč manipulací, protože svým konáním obvykle podezřelé a svědky došoupne do nějakého závěru. Jo a nikdo jí samozřejmě nemá rád, protože je to semetrika, takže ji klacky pod nohy hází občas i její vlastní tým. Closer je docela vtipné dílko, jenže druh takových seriálů by měl nejspíš skončit po první sérii, jejich originalita bývá zpočátku velmi sympatická, ale po 20-ti dílech se může proměnit v nezábavnou rutinu. Má však jednu výhodu, každý díl je o něčem jiném, tudíž ho může ocenit občasný až náhodný divák, třeba se při tom i zasměje (teda já se smála). ()

Reklama

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem víc než pár dílů a musím uznat, že pár z těch nepár bylo dobrých, což ovšem nic nemění na tom, že je mi hlavní hrdinka šíleně nesympatická. Jestli byl záměr autorů, aby tato postava byla anorektická uječená škatule, která neustále vypadá jak po půl gramu koksu - tak gratuluji, to se vám povedlo ! ()

Yambo 

všechny recenze uživatele

včera jsem viděl kousek dílu tohoto seriálu, chvíli jsem si myslel že to je komedie, prostě jsem si jinak nedovedl vysvětlit, že se ženská které celý tým zkušeně vypadajících detektivů říkal "šéfko", může chovat jako rozmazlená puberťačka a během pěti minut ji dvakrát podřízení vynesli na rameni z místa činu ohroženého bombou. Později jsem pochopil že o komediální seriál nejde a myslí to fakt vážně! Asi bych normálně nedal hodnocení seriálu po čtvthodině sledování. Ale takhle ženská se chce vyrovnat huse z prvního flynna carsona a to je co říct. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Co se týká případů, klasická vyšetřovací kriminálka napsaná zručně a podpořená výkony dalších rolí. Neurazí, neodradí. ... Hlavní role překvapuje. Zdání hezké udržované šedesátnice v podání čtyřicetileté Kyry, která zaujímá pózy, krečovité výrazy a triky zkušené hvězdy kinematografie. ... Jak roli převezme Mary, je to lepší o přirozenost. ()

Galerie (761)

Reklama

Reklama